13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Venele de la degete – in loc de cheie


Doua companii japoneze au realizat un nou sistem de identificare, capabil sa recunoasca persoanele prin simpla scanare a venelor de la degete. Dupa cum informeaza Libero.it, ineditul sistem va fi scos pe piata primavara viitoare si va fi o alternativa biometrica la banalele chei de la usa. Inventia apartine firmelor japoneze Sumitomo Reality & Development Co. si Hitachi care au pus la punct un fel de scanner, care, o data instalat la usile de la intrare, va permite accesul doar acelor persoane de la care are salvata harta sistemului venos al degetelor. Dispozitivul, care este capabil sa recunoasca maximum zece persoane, este alimentat de o baterie pe baza de litiu si costa in jur de o mie de euro.


Sosia cheala a lui Elvis Presley – in pericol


Geraint Benney, singura sosie cheala si vorbitoare de limba galeza a lui Elvis Presley, a suferit un soc dupa ce a primit amenintari cu moartea, informeaza site-ul news.sky.com. El a fost amenintat de fanii inraiti ai lui Presley, care pretind ca neobisnuita sosie nu respecta memoria si cariera „Regelui“. Geraint Benney, de 34 de ani, din Aberdare – sudul Tarii Galilor, a declarat: „Unii oameni cred ca faptul ca il imit pe Elvis dovedeste ca nu il respect, pentru ca sunt chel, dar eu cred ca prin asta ies in evidenta. Daca Elvis Presley ar trai, sunt sigur ca s-ar distra pe cinste si imi pare rau ca fanii lui nu sunt de aceeasi parere. In plus, daca ar fi inca in viata, este foarte probabil ca „Regele“ sa fie si el chel, pentru ca ar avea 71 de ani“. Benney, care spune ca nu intentioneaza sa renunte la spectacolul pe care il face si care implica, printre altele, prajirea unor burgeri.


Gwen Stefani va lansa un parfum


Compania de parfumuri Coty a anuntat ca a incheiat un contract cu Gwen Stefani, pentru producerea si comercializarea de parfumuri pentru marca L.A.M.B. pe care cântareata a creat-o, informeaza site-ul starpulse.com. Parfumul va fi lansat in toamna anului 2007 si va reflecta verva, stilul si vivacitatea marcii L.A.M.B. „Crearea unui parfum reprezinta pentru un designer cea mai prestigioasa activitate. Pentru mine parfumul reprezinta un accesoriu si ma bucur ca am ocazia de a ma implica activ in crearea lui“, a declarat Gwen Stefani.


Pantofi rosii ai lui Judy Garland, in Muzeul spatial


National Museum of American History, inchis pentru restaurare pâna in 2008, se va muta in cladirea din apropiere, ce adaposeste muzeul de tehnologie aerospatiala. Astfel, nava Apollo, avionul lui Charles Lindbergh si celelalte obiecte de la National Air and Space Museum din Washington va trebui sa imparta spatiul cu pantofii rosii pe care Judy Garland i-a purtat in „Vrajitorul din Oz“, palaria lui Abraham Lincoln, dar si obiecte ce au supravietuit uraganului Katrina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS