13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinKitzbühel - paradis in mijlocul muntilor

Kitzbühel – paradis in mijlocul muntilor

Considerat de multi regele Alpilor, micul oras tirolez Kitzbühel ofera iubitorilor de schi 164 km de pârtii, printre care si celebra coborâre Hahnenkamm.


Kitzbühel este una dintre cele mai fascinante si interesante destinatii din Alpi, fiind situat la jumatatea distantei dintre Salzburg si Innsbruck, intr-una dintre cele mai frumoase zone de pe Batrânul Continent.


Splendidul orasel medieval se intinde la poalele Alpilor, oferind mirifica panorama a Tirolului. Prima atestare documentara este din 1894 si inca de atunci Kitzbühel a devenit sinonimul sporturilor de iarna de inalt nivel, cu toate ca nici in sezonul estival oraselul nu duce lipsa de oferte pentru turisti. Nu este deloc intâmplator ca orasul a primit distinctia „Best of the Alps“, gratie pârtiilor sale de schi, extrem de populare pentru iubitorii sporturilor de iarna din toata lumea. Cei 164 km de pârtii si cei mai bun instructori de schi din Europa ofera schiorilor de orice nivel o gama larga de trasee, printre care si legendara panta Hahnenkamm. Aceasta pârtie este un adevarat paradis pentru iubitorii de snowboard, acestia putându-si efectua in voie salturile, piruetele si toate elementele „artistice“ dorite. Pentru iubitorii de schiu-fond, exista cel putin 40 km de pârtii, mare parte dintre ele iluminate, in timp ce patinatorii se pot bucura de atmosfera magica oferita de apele inghetate ale lacului Schwarzsee. In rest, unda verde pentru schi-safari, trekking, echitatie, bob, sanie, precum si pentru o disciplina devenita cunoscuta mai ales dupa cea mai recenta editie a Olimpiadei de iarna, popularul curling.


Kitzbühel – distractii la cote inalte


Kitzbühel ofera distractii si celor care nu se dau in vânt dupa schi.


De exemplu, doamnele pot face o plimbare prin centrul istoric al orasului, pe stradutele cu case cochete, in magazinele sobre si elegante sau pot petrece câteva clipe liniste intr-unul dintre restaurantele din zona sau in cafenelele tipice, unde pot servi o bucata de strudel sau o felie de Sacher, celebrul tort de ciocolata austriac. Nu trebuie uitate nici cele doua cazinouri, unul dintre ele aflat in interiorul luxosului Goldener Grief Hotel. La scurta distanta de oras, puteti trai o experienta unica, petrecând o noapte in Schloss Hotel Lebenberg, un adevarat castel aflat in patrimoniul Ministerului Culturii, unde atmosfera tiroleza e la ea acasa. Ceea ce nu stie multa lume este ca orasul Kitzbühel gazduieste patru terenuri de golf, oferind si posibilitatea unor drumetii de neuitat, pe jos sau cu bicicleta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS