23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

Scurte stiri

Ministrii japonezi – la regim


Guvernul nipon a declarat razboi kilogramelor in plus si, pentru a da un exemplu bun cetatenilor, ministrii japonezi au trecut la regim. Dupa cum informeaza Libero.it, doi dintre membrii Comisiei de sanatate din cadrul guvernului au decis sa lupte impotriva obezitatii si au proclamat un fel de dieta publica. Ei au hotarât sa dea un bun exemplu tinând regim. Curajosii niponi se numesc Keizo Takemi, de 55 de ani, care cântareste 84 kg, si Noritoshi Ishida, de 55 de ani, care cântareste 88 kg.


Strip-tease scutit de TVA


Strip-tease-ul, o activitate foarte populara in tarile nordice, este considerat o forma de arta de tribunalele norvegiene. Dupa cum informeaza Tgcom.it, din acest motiv, localurile care ofera astfel de dansuri pentru clientii lor nu trebuie sa plateasca TVA. Având in vedere aceasta facilitate fiscala, este posibil ca strip-tease-ul sa devina o obisnuinta in toate cluburile de noapte din Oslo si imprejurimi. Asta se datoreaza mai ales unei sentinte pronuntate intr-un proces intentat de autoritatile fiscale impotriva clubului norvegian Blue Engel AS, care refuza sa impuna clientilor sa plateasca 25 la suta in plus pentru biletul de intrare. Pe lânga faptul ca au pierdut procesul, autoritatile fiscale au fost condamnate sa plateasca cheltuielile legale catre proprietarul localului, care se ridica la 24.500 de dolari.


Vamesii „contorizeaza“ femeile frumoase


Doi vamesi suedezi risca sa fie sanctionati disciplinar pentru ca au realizat un album ce contine fotografiile femeilor „exceptional de frumoase“ care au trecut pe la punctul de control, informeaza mercurynews.com. Vamesii, care lucreaza la un terminal de feribot din apropierea orasului Stockholm, au facut copii ale pozelor din pasapoartele femeilor si le-au pastrat intr-un album, notând si datele de nastere ale fiecareia. Albumul continea si instructiuni referitoare la modul de „completare“ a colectiei si indemnul de a se realiza copii de siguranta, pentru cazul in care albumul ar disparea sau ar fi confiscat. Instructiunile din album mentionau ca doar femeile „exceptionale“ au dreptul sa fie in colectie si ca in afara de data nasterii nu trebuie mentionate si alte informatii. Angajatorul celor doi a gasit albumul si a anuntat politia, insa cazul a fost respins pentru ca nu s-a considerat ca aceasta fapta ar reprezenta o ilegalitate. Politia din Stockholm a trimis cazul la consiliul de disciplina, care a recomandat ca vamesii sa primeasca doar un avertisment.


Arestat pentru ca a deschis cadoul de Craciun


Care este pedeapsa pentru deschiderea cadourilor de Craciun inainte de vreme? Pentru un baietel de 12 ani din Carolina de Sud pedeapsa a fost arestul, informeaza site-ul wgal.com. O femeie din Rock Hill a chemat politia pentru a-l aresta pe fiul ei, care deschisese cadoul de Craciun dupa ce i se interzisese sa faca acest lucru. Politia a venit la domiciliul femeii si l-a arestat pe copil, acuzându-l de furt de lucruri marunte. Se pare ca bunica baietelului ii spusese sa nu-si deschida pachetul, care continea un joc Nintendo Game Boy Advance, insa cadoul era desfacut, iar cutia era goala. Femeia a declarat ca la inceput baiatul a mintit, spunând ca nu stia unde era jocul respectiv, dar dupa ce mama sa l-a amenintat ca va chema politia el a inapoiat jocul. Insa mama, suparata, chiar a chemat politia. „Incerc sa il ajut, pentru ca este genul de copil care nu crede ceva pâna când acel lucru nu se intâmpla“, a declarat mama copilului, de 27 de ani. Femeia a declarat politiei ca a mai avut probleme cu baiatul: acesta a furat din magazine, a furat bani de la ea, a agresat un ofiter de politie si a fost la un pas de exmatriculare. Ea spera ca aceasta arestare il va trezi pe fiul ei la realitate.


Irene Pirvu, in vacanta la Londra


Pentru ca mai vizitase Anglia in anul 1996 si isi amintea prea putin din cele trei zile pe care le petrecuse acolo, Irene Pirvu, realizatoarea emisiunii „Hobby Mix“, si-a dorit sa o viziteze din nou.


A petrecut o saptamâna de vis la Londra, cu mult shopping, dar si cu peripetii. Pe lânga pozele facute cu starurile internationale de la Muzeul Figurilor de Ceara „Madame Tussaud’s“, Irene „a reusit“ sa se rataceasca incercând sa viziteze toate obiectivele de maxim interes din capitala Angliei. A fost totusi placut impresionata de caldura oamenilor care o opreau pe strada si o intrebau daca o pot ajuta cu ceva.


Vacanta s-a sfârsit cu alt moment memorabil, pentru ca Irene isi uitase in geanta un spray paralizant, cu care a reusit sa treaca de vama româna, dar care a fost gasit la intoarcere, pe aeroportul Heathrow. A urmat o scurta discutie cu seful vamii, care, desi initial adoptase o atitudine foarte severa, a fost impresionat de explicatiile date si si-a incheiat dojana aproape parinteasca cu un sfat, acela de a cumpara si de a folosi pe post de spray paralizant… un tub de fixativ de par!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS