16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Scurte stiri

Cel mai mare ceas de ciocolata din lume


In Italia, a fost prezentat recent cel mai mare orologiu de ciocolata din lume. Cu un diametru de 201 cm si cu o greutate de peste un quintal, uriasul ceas este o creatie a cofetariei lui Guido Carfagna, unul dintre cei mai cunoscuti cofetari din Peninsula. Dupa cum informeaza Libero.it, ceasul a fost prezentat cu ocazia celei de-a doua editii a Watchitalia, o expozitie de bijuterii ce se desfasoara la Colli del Tronto. Cadranul interior are 120,5 cm, iar la realizarea lui au participat opt maestri cofetari, fiind necesare 15 zile de munca asidua.


Mos Craciun daruieste bancnote de 100 de dolari


Un milionar in dolari din Missouri, care in ultimii 26 de ani a fost un Mos Craciun secret, a impartit zilele trecute bancnote de 100 de dolari locuitorilor din Chicago, in spiritul sarbatorilor de iarna. Dupa cum informeaza site-ul cnews.canoe.ca, Larry Stewart, de 58 de ani, spune ca doar da mai departe ce a primit de la Dumnezeu. Omul de afaceri dintr-o suburbie a orasului Kansas City a ajuns pe primele pagini ale ziarelor dupa ce a dezvaluit ca el este cel care atâtia ani le-a facut oamenilor cadouri neasteptate in timpul sarbatorilor de iarna. Stewart a inceput cu cadouri mai mici, de cinci si zece dolari, insa dupa ce a câstigat milioane din afacerile sale, el a inceput sa ofere bancnote de 100 de dolari, chiar si doua sau trei unei singure persoane. Dupa calculele sale, Larry Stewart a daruit aproximativ 1,3 milioane de dolari de-a lungul celor 26 de ani in care a fost Mos Craciun. Insa „miracolul“ se apropie de sfârsit, pentru ca binefacatorul este grav bolnav.


Salt de pe London Eye


Un britanic, de 37 de ani, a reusit sa se catere pe London Eye, imensa roata de observatie pe malul de sud al Tamisei, pentru a efectua un salt cu parasuta. Potrivit site-ului Libero.it, dupa ce a reusit sa pacaleasca vigilenta fortelor de ordine din zona, Gary Connery a ajuns in vârful rotii de 135 de metri, inainte de deschiderea portilor. El a fost descoperit de politie doar atunci când s-a aruncat in gol, insa agentii nu au reusit sa il retina pentru ca, dupa aterizare, Gary a reusit sa dispara fara urma.


Nicole Kidman – cea mai bine platita actrita de la Hollywood


Vedeta australiana Nicole Kidman este cea mai bine platita actrita de la Hollywood, potrivit unui clasament realizat de The Hollywood reporter. Kidman, care obtine pentru un film in jur de 17 milioane de dolari, a devansat-o in clasament pe Julia Roberts, lidera de anul trecut in ceea ce priveste onorariile. Pe locul doi pe podium apar Reese Whiterspoon, Renee Zellweger, Drew Barrymore si Cameron Diaz, cu câte 15 milioane de dolari, urmate de Halle Barry, cu 14 milioane, Charlize Theron si Angelina Jolie, cu zece milioane, Kirsten Dunst si Jennifer Aniston, cu câte opt milioane de dolari.


„Smells Like Teen Spirit“ – cea mai buna melodie din ultimii 20 de ani


„Smells Like Teen Spirit“, single-ul de debut al formatiei Nirvana, a fost desemnat cea mai buna melodie pop a ultimilor 20 de ani de cititiorii revistei Q. Formatia lui Kurt Cobain a devansat nume sonore precum Madonna, U2 si Britney Spears. Cele mai bune 20 de melodii ale ultimilor 20 de ani sunt, in ordine: „Smells Like Teen Spirit“ – Nirvana, „Hey Ya!“ – Outkast, „Sweet Child O’ Mine“ – Guns N’ Roses, „Unfinished Symphony“ – Massive Attack, „One“ – U2, „Live Forever“ – Oasis, „Bitter Sweet Symphony“ – The Verve, „Common People“ – Pulp, „There She Goes“ – The La’s, „7 Nation Army“ – The White Stripes, „Song 2“ – Blur, „Crazy“ – Gnarls Barkley, „Angels“ – Robbie Williams, „Baby One More Time“ – Britney Spears, „Personal Jesus“ – Depeche Mode, „Like A Prayer“ – Madonna, „Firestarter“ – The Prodigy, „Brimful Of Asha“ – Cornershop, „Stan“ – Eminem si „I Bet You Look Good On The Dancefloor“ – Arctic Monkeys.


Creierul, „asul din mâneca“ pentru Donald Trump


Donald Trump a distrus mitul conform caruia barbatii aratosi ii pun in umbra pe cei obisnuiti, informeaza site-ul starpulse.com. Miliardarul in dolari a declarat ca el nu a avut niciodata probleme in a atrage sexul opus, datorita personalitatii sale extrem de puternice. Celebrul Trump spune ca ideea preconceputa conform careia barbatii trebuie sa aiba un aspect fizic extraordinar pentru a fi observati de femei este falsa. In cazul sau, singurul „muschi“ de care are nevoie pentru a fi un magnet pentru femei este creierul. „Eu nu am avut niciodata un corp bine lucrat si, cu toate astea, am avut parte de cele mai frumoase femei. Se pare deci ca singurul muschi care conteaza este creierul“, a explicat Donald Trump.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS