19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMos Nicolae isi pregateste desaga

Mos Nicolae isi pregateste desaga

Daca nu ati mers inca la cumparaturi, atunci este cazul sa va grabiti pentru ca mai sunt doar trei zile pâna când Mos Nicolae trebuie sa-i rasplateasca pe cei care au fost buni si cuminti.


Cea mai asteptata luna a anului, decembrie, isi cere drepturile inca din primele zile. Marti seara, copii sau adulti, in sufletul multora inmugureste speranta ca poate-poate „Mosul“ le va lasa ceva in incaltari. Si cum Mos Nicolae are nevoie de colaboratori pentru a-si indeplini misiunea, cu totii trebuie sa ne gândim la câte un cadou pentru cei dragi.


De cele mai multe ori insa, toata atentia se indreapta asupra copiilor, care, fie ca sunt sau nu convinsi de existenta Mosului, asteapta cu nerabdare sa primeasca un cadou. Daca intentionati sa achizitionati jucarii, trebuie sa scoateti din buzunar cel putin zece lei pentru o jucarie din plus. Pe lânga jucarii, in ghetute trebuie sa se strecoare si câteva dulciuri, in functie de preferintele prichindelului. Mos Nicolae le poate lasa micutilor care sunt la scoala si carti de citit. Acesta este un moment propice de a-i introduce pe copii in lumea magica a cartilor. In plus, preturile acestora sunt in multe cazuri mai mici decât ale jucariilor sofisticate.


Solutii practice


Nu doar copiii trebuie sa primeasca daruri de Mos Nicolae, ci si adultii. Cadouri se pot face si cu bani putin, pentru ca pâna la urma intentia este cea care conteaza. Daca nu dispuneti de un buget generos, va puteti impresiona jumatatea cu o invitatie la un suc sau ceai cald in locul dumneavoastra preferat. Un DVD cu un film romantic, un CD cu artistul preferat pot fi, de asemenea, un cadou foarte apreciat (demonstrati astfel ca sunteti foarte atent la dorintele celuilalt).


Ceva mai mult trebuie sa scoateti din buzunar daca vreti sa achizitionati o bijuterie. Un astfel de cadou va fi cu siguranta pe placul multor femei, mai ales daca este vorba de un model rar. Hainele sau parfumurile nu trebuie daruite decât daca sunteti foarte sigur de gusturile celuilalt, in caz contrar riscati sa faceti o investitie inutila.


Pentru a va asigura ca nu veti cheltui foarte mult, este indicat sa va faceti de acasa o lista cu ce ati vrea sa cumparati. Daca mergeti prin magazine in ideea ca poate gasiti vreun cadou, riscati sa cumparati prea multe lucruri, dar si sa pierdeti foarte mult timp.


Sfântul Nicolae, sarbatorit de toti crestinii


Mos Nicolae vine in fieacare an in seara de 5 spre 6 decembrie pentru a lasa un cadou in ghete copiilor care au fost ascultatori. Sarbatoarea Sfântului Nicolae nu este celebrata doar in România, ci si in Germania, Olanda sau Elvetia. Sfântul Nicolae este sarbatorit atât de ortodocsi, cât si de catolici si alte confesiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS