25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCe nu stiati despre pantera neagra

Ce nu stiati despre pantera neagra

Leopardul, membru al familiei Felidae, originar din Africa si Asia, este una dintre cele mai frumoase feline mari, culoarea sa putând sa varieze intre maro-rosiatic si auriu. Petele inchise la culoare care apar pe capul si gâtul leoparzilor se extind si pe restul corpului, permitându-le acestor animale sa se ascunda printre ierburi si sa se camufleze in jungla. Insa unii leoparzi se pot „pierde“ si in noapte, pentru ca trupul lor este de un negru intens.


Desi sunt cunoscute drept pantere, aceste feline negre sunt de fapt leoparzi si se nasc alaturi de alti pui de leopard care sunt patati normal. Aceasta colorare este o mutatie genetica numita melanism si este rezultatul existentei unei cantitati excesive de melanina, care confera o culoare negru inchis in locul auriului patat al leoparzilor obisnuiti.


Totusi, si panterele negre sunt patate. Daca ati avea ocazia sa vedeti aceste animale de aproape, ati observa ca ele nu au o culoare uniforma, ci exista pete negre pe blana maro-neagra. Aceasta mutatie melanistica apare la multe specii de feline, inclusiv la jaguari, ceea ce ar putea explica motivele pentru care cele doua specii de feline sunt de multe ori confundate. Pentru ca altfel, in afara de petele de pe corp si aceasta mutatie genetica, aceste doua specii de animale nu au prea multe in comun. Nu numai ca forma corpului lor si „modelul“ de pete nu seamana deloc, dar jaguarul este o felina ce traieste doar in America de Sud, in timp ce leopardul/pantera se intâlneste in mult mai multe regiuni din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS