23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTeleviziunea U prefera tinerii

Televiziunea U prefera tinerii

Turneul „I love U“ a ajuns sâmbata si in Craiova pentru a premia cei mai talentati tineri. Si chiar daca a fost o competitie, evenimentul s-a transformat intr-o petrecere in care toata lumea s-a distrat si s-a bucurat de un concert sustinut de Alexandra Ungureanu si trupa Crush.


Patruzeci de tineri craioveni talentati s-au inscris la concursul „I love U“, organizat de televiziunea U in parteneriat cu Directia Nationala pentru Tineret. Fie ca se pricepeau sa scrie poezii, proza sau sa faca fotografii, toti concurentii au vrut sa faca dovada talentului lor si au sperat sa se califice in finala nationala. Din cei aproximativ 40 de competitori, organizatorii au ales zece tineri care sa-si prezinte lucrarile in fata publicului din Craiova intr-un spectacol organizat sâmbata dupa-amiaza in Club Gin-Gin. Insotiti de prieteni sau parinti, adolescentii au demonstrat inca o data ca in Oltenia exista o multime de tineri talentati. Cei trei membri ai juriului, Robert Diaconeasa, din partea revistei Bravo, Camelia Vasile, reprezentant a Directiei Judetene pentru Tineret Dolj, si Diana Neamtu, unul dintre membrii Fundatiei Artelor „Dor“, au avut o misiune destul de dificila. Totusi, organizatorii au avut grija ca toata lumea sa se distreze. Din când in când, concurentii au avut parte de câte o pauza in care sa danseze alaturi de prietenii veniti sa-i sustina. Si pentru ca juriul sa aiba timp sa aleaga câstigatorii, imediat dupa ce cei zece tineri si-au prezentat lucrarile, pe scena a urcat Alexandra Ungureanu si cei doi membri ai trupei Crush pentru a sustine un mic concert. Organizatori, concurenti sau sustinatori, nimeni nu a rezistat sa stea departe de ring, iar, la sfârsit, chiar si Alexandra Ungureanu a coborât de pe scena pentru a dansa alaturi de public.


Primarita copiilor a ajuns in finala


A urmat cel mai asteptat moment al serii: anuntarea câstigatorului. Cea care a cucerit atât publicul, cât si pe cei trei membri ai juriului a fost Teona Gorici, primarita copiilor din Craiova, care a cântat o melodie folk – „Gândacul“. Teona va reprezenta Craiova la finala nationala a competitiei care se va desfasura pe 2 decembrie la Bucuresti. Ea se va lupta cu alti sase tineri talentati pentru premiul cel mare: un salariu de 200 de euro, lunar, timp de un an. Timida din fire, Teona a fost luata prin surprindere de decizia juriului. „Vreau sa multumesc atât organizatorilor, cât si celorlalti concurenti care au participat“, a spus adolescenta, coplesita de emotii.


Premiul doi i-a revenit Cristinei Sandu, pentru poezia „Cause I love you“, iar locul trei a fost ocupat de Andreea Maria pentru eseul „Si daca“. De altfel, toti cei zece concurenti vor avea de câstigat de pe urma turneului „I love U“. Ei au ramas in baza de date a organizatorilor, care au promis ca-i vor contacta pentru alte proiecte. „Turneul a urmarit de la bun inceput sa descopere tinere talente cu care sa se poata colabora pentru proiecte viitoare“, a spus Roxana Niculescu, din cadrul Departamentului de promovare a televiziunii U.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS