13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte stiri

Protest topless impotriva vitezei


Dupa ce au incercat in zadar sa ii oblige pe soferi sa nu mai accelereze, autoritatile daneze au apelat la ajutorul unor superbe tinere, topless, care le amintesc vitezomanilor limitele maxime de viteza in care trebuie sa se incadreze. Inalte, blonde si, mai ales, cu sânii goi, fetele isi ridica bratele, aratându-le soferilor semne rutiere cu inscriptia „50“. Din câte se pare, aceasta metoda a dat rezultate. Soferii incetinesc si nu depasesc limita de viteza. Imaginile sunt incluse intr-un material filmat distribuit de Consiliul pentru siguranta in circulatia stradala, conceput ca un documentar tv. Succesul a fost imediat. Imaginile circula deja pe internet de la inceputul lunii noiembrie si din momentul in care au fost difuzate in retea au fost vizionate de un milion si jumatate de persoane din diferite tari.


Patiserie pentru câini


In Germania s-a deschis o patiserie pentru câini, unde s-a pus in vânzare o gama de biscuiti si prajiturele „de casa“ cu carne, informeaza site-ul ananova.com. Patiseria cu bunatati se afla in orasul Wiesbaden, de lânga Frankfurt, si s-a bucurat de un succes enorm, fiind vizitata de toti stapânii de câini. O fosta florareasa, Janine Saraniti-Lagerin, s-a reprofilat si a devenit bucatar pentru câini, oferind „clientilor“ cu patru picioare produse precum biscuiti cu menta, batoane cu musli, prajituri cu ton si prajiturele cu usturoi. Janine Saraniti-Lagerin a declarat: „Medicii veterinari imi spun ce este sanatos, iar Ronja, labradorul meu, este degustatorul. Proprietarii de câini vin de departe sa cumpere produse de la noi. Multi vizitatori straini se opresc aici in drum spre aeroportul din Frankfurt pentru a cumpara ceva special pentru patrupedele de acasa“. Saraniti-Lagerin a facut precizarea ca la magazinul ei câinii pot gusta din produsele puse in vânzare.


Robot de inchiriat


Specialistii japonezi au pus la punct un robot ce poate fi inchiriat si folosit pentru a intâmpina oaspetii la companii, in spitale si la scoala. Dupa cum informeaza Libero.it, numele sau este Ubiko si a fost construit de Tmsuk. Robotelul, este capabil sa ofere informatii si sa dea raspunsuri simple. Societatea Ubiquitous Exchange cere pentru chirie 105.000 yen (700 de euro) pentru doua ore de servicii. Din câte se pare, pretul este justificat de faptul ca robotul este capabil sa fie mereu pe faza la dorintele utilizatorilor.


Bruce Willis si Renee Zellweger ar fi impreuna


Actorul Bruce Willis a fost vazut in compania actritei Renee Zellweger in restaurantul Cut din Los Angeles. Dupa cum informeaza site-ul actustar.com, pe lânga faptul ca au luat cina impreuna, cei doi au fost vazuti in ipostaze foarte tandre. Cina lor nu s-a bucurat insa de o prea mare intimitate deoarece in restaurantul respectiv lua masa si Reese Witherspoon. Dupa ce Renee a vazut-o, a invitat-o la ea la masa. Bruce Willis le-a tinut companie celor doua actrite, insa, in momentul in care au plecat, el a deschis usa doar lui Renee Zellweger.


„Bono este un Beethoven al zilelor noastre“


Rockerul Bono este „reincarnarea“ compozitorului de muzica clasica Ludwig van Beethoven, dupa cum informeaza site-ul starpulse.com. James Inverne, redactorul-sef al revistei britanice Gramphone pretinde ca ambii prezinta multe asemanari. Inverne spune: „Beethoven a fost o personalitate remarcabila in lumea muzicala a epocii sale, exact cum este si Bono. In secolul al XVIII-lea, compozitorii erau exact cum sunt astazi vedetele pop. Beethoven era un oaspete obisnuit la curtile regale si se pare ca a reprezentat un punct de referinta pentru aristocratia austriaca. Bono are o relatie cam de acelasi tip cu Tony Blair si George W. Bush. La fel ca si Bono, Beethoven considera ca lumea ar trebui sa fie transformata intr-un loc mai bun si ca oamenii ar trebui sa protesteze impotriva asupririlor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS