13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Lux la pret redus

O noua tendinta pare sa se impuna in turismul international: luxul la indemâna tuturor. Un hotel in centrul Londrei, unde puteti plati o lira sterlina pentru o noapte, sau altul in zona medievala din Torino sunt acum la indemâna oricui.


In urma cu câteva saptamâni, o informatie incredibila a fost data publicitatii de ziare din toate colturile lumii. Un hotel din centrul Londrei ofera camere pentru modica suma de o lira sterlina pe noapte. Numele sau este Hoxton Hotel si nu are nimic de-a face cu un motel de mâna a doua, ci e cu adevarat o locatie „chic-and-cheap“, care a fost inaugurata de curând in Square Mile, intre Liverpool si zona Shoreditch. Ideea de a oferi un hotel de lux discret, cu preturi acceptabile, i-a venit fondatorului lantului de restaurante Pret a Manger, Sinclair Beecham. La fel ca in cazul zborurilor low cost, si aici e valabila regula „rezervare rapida, bani putini“. Tarifele pornesc de la o lira sterlina pe noapte in perioadele de oferte, pentru ca mai apoi sa ajunga la 29, 59, 79 de lire sterline. Cei care doresc sa faca rezervare de pe o zi pe alta trebuie sa se astepte la preturi mai putin competitive, insa oricum foarte atragatoare. Cele 205 camere au aceleasi dimensiuni si sunt amenajate in acelasi stil elegant. Fiecare are un televizor cu ecran plat si conexiune Wi-Fi gratuita. In plus, in pret sunt incluse, in fiecare zi, o sticla de apa minerala si lapte proaspat. Si costul apelurilor telefonice este destul de rezonabil: 3 penny pe minut. In camera nu exista un minibar, insa doritorii pot lua o gustare si servi o bautura in restaurantul hotelului, care are aceleasi preturi ca si o alimentara. Si ca si cum nu era suficient, pentru zece lire, Hoxton Grille ofera o masa de prânz intr-o atmosfera un pic new york-eza si putin pariziana intr-o braserie foarte sic. In fine, pentru cinci lire, vizitatorii pot avea acces la centrul de frumusete, dotat cu o piscina si sala de sport. Pentru reuniuni sau pentru cei care doresc doar sa isi traga câteva clipe sufletul, camerele sunt la dispozitie intre orele 10.00 si 16.00, pentru un pret fix de 19 lire.


NH Santo Stefano din Torino, un hotel cu stil


Inaugurat cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarna, Santo Stefano, un hotel de patru stele apartinând lantului spaniol NH Hoteles, este un amestec de modern si elemente de arhitectura medievala din istoricul cartier torinez Santo Stefano. Cu ajutorul arhitectilor torinezi Aimaro Isola, Franco Fusari si Sandro Serapioni, familia De Giuli a pus bazele unui hotel modern, un joc de lumina naturala cu tonurile calde de maroniu si caramiziu. Elementul care se evidentieaza este turnul de caramida ce se ridica in mijlocul celor doua aripi, turn strabatut in interior de o scara din lemn care ajunge pâna la terasa. Inima hotelului este sala meselor din piatra Di Luserna, insa confortabil este si barul, unde se poate asculta muzica sau citi o carte cufundati in uriasele fotolii de piele. Cele 125 de camere sunt amenajate in tonuri inchise. In jurul patului au fost plasate obiecte de decor pretioase, toate „made in Italy“. In bucatarie, bucatarul-sef Giampiero Lenta propune specialitati piemonteze si internationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS