12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPeste alb cu sos de patrunjel

Peste alb cu sos de patrunjel

Ingrediente: 500 g file de merluciu, 25 g unt, 150 ml lapte, 150 ml supa de peste, o frunza de dafin, sare, piper si sosul alcatuit din: 25 g unt, 4 lingurite rase de faina, 4 linguri rase de smântâna, 1 galbenus, 3 linguri de patrunjel, zeama si coaja de la jumatate de lamâie.


Mod de preparare: Se pune pestele intr-o tigaie si se adauga untul, laptele, supa si frunza de dafin si se aduce la punctul de fierbere. Se da focul la mic, se acopera tigaia si se mai lasa 10–15 minute. Se incearca cu o furculita daca s-a fiert. Dupa ce s-a fiert se scoate pe o farfurie, se acopera si se tine la cald. Sosul ramas se mai fierbe cinci minute la foc mic, dupa care se da la o parte si se scoate frunza de dafin.


Intr-o craticioara se pun untul si faina si se amesteca la foc mic pâna se omogenizeaza, timp de un minut. Se ia de pe foc si se adauga treptat sosul in care a fiert pestele. Se pune din nou craticioara pe foc, se da in clocot si se mai lasa inca 5 minute amestecând mereu.


Se ia sosul de pe foc, se amesteca galbenusul cu smântâna si se adauga in sos. Se pune pe foc sa se incalzeasca, având grija sa nu dea in clocot. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de lamâie. Sosul rezultat se toarna peste peste. Se poate servi cu cartofi fierti, piure, legume si salata.


Aceasta reteta este usor de preparat si este foarte gustoasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU