12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHaine cu „influente“ punk

Haine cu „influente“ punk

Vreti sa iesiti din tipare, sa abordati o tinuta nonconformista? Atunci puteti incerca sa imprumutati ceva din stilul vestimentar al fanilor muzicii punk.


Cristina Dan, o tânara care se afla la inceputul unei cariere de designer, va propune in prima sa colectie de moda sa purtati haine inspirate din vestimentatia punkistilor, dar si din stilul anilor ’60. Incaltaminte cu botul rotund, fulare sau esarfe foarte lungi, precum si tricotaje, toate in culori reci, sunt propunerile tinerei pentru acest sezon. Se pare ca stilul retro a revenit in forta in acesta toamna, multi creatori de moda preferând sa se intoarca in timp pentru a se inspira in crearea noilor colectii. Asemenea lor, Cristina Dan a folosit ca sursa de inspiratie felul in care se imbracau femeile in anii ’60. Pentru ca a vrut sa fie originala, tânara a adaugat in colectia sa si câteva influente punk.


„Funk label“, prima colectie pe care tânara a prezentat-o publicului craiovean, contine atât tinute casual, cât si elegante. „Am vrut sa demonstrez ca pot sa creez o gama vasta de tinute“, a spus aceasta. Cristina Dan a debutat, in urma cu doua saptamâni, pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Craiova, in cadrul Balului Bobocilor de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, dar aceasta a marturisit ca obisnuia sa creeze articole vestimentare de ceva timp. A inceput prin a-si face singura hainele, apoi a creat câteva tinute si pentru prietene, pentru ca, in cele din urma, sa realizeze si o colectie proprie.


Tinute pentru femei puternice


Cristina Dan a creat haine pentru femei puternice, dar care stiu sa-si puna in valoare feminitatea. Si dumneavoastra va puteti alcatui tinute care sa se inscrie in aceasta linie, atâta timp cât veti sti ce sa achizitionati când mergeti la cumparaturi. Incaltamintea va trebui neaparat sa aiba botul rotund, jambiere (purtate cu fuste), fulare lungi in culori vesele, geci sau scurte care sa marcheze talia, dar si caciulite, pe care Cristina Dan va sfatuieste sa le purtati chiar si atunci când nu este foarte frig afara. Iata un exemplu de tinuta pe care aceasta vi-l propune pentru o zi obisnuita: blugi conici dintr-un material tare purtati cu o bluza tricotata si o jacheta de fâs scurta. Si pentru ca hainele vor fi in nuante reci, va trebui sa alegeti un fular in culori deschise.


Piesa care a incheiat colectia Cristinei a fost o rochie de mireasa aparte. „Am vrut sa creez un model care sa socheze, de aceea am ales si câteva influente din stilul punk“, a spus tânara despre rochia de mireasa care avea tinte si un voal negru.


Promotoarea a fost Vivienne Westwood


Cea care a introdus curentul punk in vestimentatie este creatoarea de moda Vivienne Westwood. De atunci, au trecut aproape 40 de ani si multi designeri au gasit o sursa de inspiratie in versurilor punk. Jean Paul Gaultier, Dolce& Gabbana, Razvan Ciobanu sunt doar câtiva dintre cei care au scos pe piata articole vestimentare care sa se inscrie in aceasta linie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS