16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCrossandra, o planta delicata

Crossandra, o planta delicata

Crossandra este o planta delicata, cu frunzele lanceolare de un verde inchis si foarte lucioase, care face parte din familia Acantacee. Florile si frunzele acestei plante ne vor incânta cu siguranta prin frumusetea lor.


Aceasta planta, care este originara din regiunile Africii tropicale si Asiei, va poate fermeca prin florile care cresc sub forma de spic si care au culoarea portocaliu inchis. Florile sunt foarte fine, dar rezistente. Conform site-ului gradinamea.ro, este ideala pentru apartament. Crossandra este un arbust, care in conditii de camera poate atinge 40-60 cm si un diametru de 30-50 cm. Florile frumos colorate in rosu-portocaliu dau o nota atractiva plantei, iar frunzele sunt foarte lucioase, de un verde intens.


Crossandra necesita caldura (18-20 de grade Celsius) si lumina intensa, fara a fi expuse direct luminii solare in timpul verii. De asemenea, necesita o udare abundenta si regulata si o spalare frecventa a frunzelor. Se uda mai putin in septembrie si octombrie, luni care reprezinta o perioada de repaus inainte de inflorire.


Transplantarea se face dupa aceasta perioada, utilizând un amestec compus din doua parti de pamânt de turba si o parte pamânt de frunze.


Infloreste de la inceputul primaverii si toata toamna. Se va proteja de curentii de aer. Din martie pâna in octombrie se administreaza ingrasamânt lichid pentru plante cu flori, la fiecare doua saptamâni, in apa de udare.


Crossandra se inmulteste in luna martie prin butasi lungi de 10 cm. Acestia se trateaza cu hormoni rizogeni si se planteaza intr-un amestec de turba si nisip in parti egale. Se tin la caldura si lumina. De asemenea, se inmulteste prin semintele care ramân pe spic dupa ce cad florile si spicul devine maroniu.


Crossandra are nevoie de conditii speciale de iernare: temperatura nu trebuie sa scada sub 15 grade C si are nevoie de lumina filtrata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS