17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlegeti-va aparatura electrocasnica potrivita

Alegeti-va aparatura electrocasnica potrivita

Cuptor, frigider, masina de spalat vase… Dintre nenumaratele modele disponibile pe piata, care sunt aparatele electrocasnice care se potrivesc cel mai bine cu nevoile dumneavoastra? Va oferim câteva sfaturi utile pentru a va echipa bucataria cu cea mai buna aparatura.


Cuptoare


Daca nu gatiti foarte des in cuptor, nu este nevoie sa cumparati un model superperformant: un cuptor traditional cu convectie naturala a caldurii va fi suficient pentru dumneavoastra. Daca, dimpotriva, preferati mâncarurile gatite in cuptor, atunci aveti nevoie de unul multifunctional, dotat cu sisteme de circulare a caldurii pentru o coacere omogena. Puteti opta pentru un cuptor cu microunde. Este foarte practic pentru a incalzi alimentele sau pentru a gati un anumit fel de mâncare intr-un timp foarte scurt. Recomandat ar fi sa alegeti un cuptor cu sistem digital de programare; acestea sunt intr-adevar mai scumpe, dar sunt mai fiabile decât cele cu sistem mecanic de programare (roata se poate defecta).


Plite


Exista mai multe tipuri de plita din care puteti alege. Pentru mâncarurile inabusite, plita pe gaz este ideala, gatitul se face usor si rapid. Exista si plite electrice radiante, dar folosind acest tip de plita gatitul va necesita mai mult timp, pentru ca temperatura creste treptat. Plitele vitroceramice sunt ideale pentru fripturile bine facute, pentru ca permit temperaturii sa creasca imediat. In plus, acestea sunt estetice si usor de curatat. Plitele electrice cu inductie prezinta avantajul ca limiteaza riscul de a arde mâncarurile: doar zona in care se afla placa se incalzeste si numai in contact cu un recipient (placa se raceste automat daca uitati sa o opriti).


Frigidere


Inainte de toate, frigiderul se alege in functie de capacitate, care depinde, la rândul ei, de numarul de persoane care il vor folosi. In medie, capacitatea potrivita pentru o familie cu patru persoane este de 350 – 500 de litri. Alt criteriu important il constituie consumul de energie electrica, exprimat pe o scara cuprinsa intre nivelul A (foarte scazut) si G (foarte mare). Puteti opta intre frigidere cu sistem de circulatie a aerului si cel cu sistem de ventilare. Primul tip ofera o repartitie mai buna a temperaturii, iar cel de-al doilea asigura conservarea alimentelor pe o perioada mai lunga, nepermitând dezvoltarea bacteriilor.


Masini de spalat vase


Când achizitionati o masina de spalat vase trebuie sa tineti seama de doua criterii esentiale: nivelul de uscare (care poate fi standard, puternic si foarte puternic) si zgomotul produs (o masina de spalat vase silentioasa nu trebuie sa emita zgomote mai puternice de 50 de decibeli). In functie de preferinte, aveti si optiuni: posibilitatea de a programa masina de spalat vase si un sistem de securitate pentru ca programul sa se intrerupa imediat daca usa masinii se deschide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS