21.7 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDecoratiuni de toamna

Decoratiuni de toamna

Crearea unor decoratiuni proprii nu este atât de dificila pe cât va imaginati. Nu trebuie sa investiti sume fabuloase in materialele necesare pentru a face decoratiuni spectaculoase pentru acest sezon.


Ideile pentru aceasta toamna bogata va pot veni chiar si privind natura. Aveti totul la indemâna pentru ghirlandele sau coronitele pe care le asezati pe usa de la intrare sau pentru aranjamentele centrale de pe mesele imbelsugate ale acestei toamne, conform site-ului eva.ro.


Trusa pentru decoratiuni


Strângeti câteva unelte simple si materiale de care veti avea nevoie pentru realizarea acestor decoratiuni. Printre acestea se numara foarfece, un cuter, un metru, cleste, un letcon, lipici, ciocan si piuneze, agrafe, creioane, banda adeziva, sfoara, rafie si tot ceea ce credeti ca veti avea nevoie in acest scop.


Toate aceste lucruri ar fi bine sa le puneti intr-o cutie, ordonat, pentru a va facilita accesul la materiale. Asezati cutia la indemâna, sa fiti sigura ca nu veti pierde timpul atunci când trebuie sa va apucati de treaba. O mare parte dintre aceste obiecte si materiale va vor fi utile pentru orice fel de decoratiuni de sezon sau cu ocazia sarbatorilor, astfel incât va asiguram ca aceasta trusa va va fi de real ajutor!


O plimbare prin padure – inspiratia perfecta!


Unele dintre cele mai frumoase lucruri pe care le puteti folosi pentru decoratiunile din caminul dumneavoastra le veti gasi in gradina din fata casei, intr-un parc sau intr-o padure. In plus, nu va vor costa nici macar un banut! Adunati intr-un cos crengi rupte, cu forme intortocheate, conuri de pin, frunze uscate, seminte, spice de grâu, papura si orice va mai face cu ochiul… Intr-un aranjament de sezon puteti folosi aproape orice element natural de acest tip.


Lucruri pe care le puteti folosi in fiecare an


Puteti cumpara de la florarie mai multe crengi, frunze sau flori „nemuritoare“, „conservate“ in culori cât mai vii, pe care sa le integrati in proiectele dumneavoastra decorative pentru aceasta toamna. Aceste „bucati de natura“ au fost tratate cu substante chimice, astfel incât se pastreaza „moi“ ani buni, fara sa se rupa sau sa se usuce. De regula, sunt disponibile in nuante de verde inchis, de portocaliu sau galben, rosu si maro. De asemenea, spicele de grâu si porumbul uscat rezista cât se poate de bine.


Daca vreti anumite accente speciale, „condimentati“ aranjamentele cu panglici in culori asortate sau cu ghirlande artificiale, vita-de-vie, flori de sezon (cum ar fi crizantemele, cârciumaresele etc.), in nuantele toamnei, sau, de ce nu, cu tartacute decorative, extrem de aspectuoase.


In plus, daca vreti cu adevarat sa faceti senzatie, puteti adauga si luminite pentru coronitele sau ghirlandele care va vor decora usa de la intrarea in apartament. Daca luminitele pe care le folositi pentru bradul de Craciun nu mai sunt utilizabile, cumparati o ghirlanda cu becuri mici si albe.


Protejati-va mobila!


Frunzele, dovlecii sau tartacutele proaspete, conservate sau uscate, se inmoaie si „curg“ dupa o scurta perioada. Pentru a va proteja elementele de mobilier, fie ca acestea sunt din lemn natural sau lacuit, intotdeauna asezati aceste decoratiuni pe un platou, o placa de lemn, o folie din aluminiu sau o bucata de plastic, in functie de preferinte si de felul in care se potrivesc cu aranjamentul dumneavoastra. De asemenea, aranjamentele vor fi mai usor de mutat intr-un alt loc.


Decoratiunile pot rezista mai multi ani


Daca sunt pastrate in mod corespunzator, cele mai multe dintre aceste obiecte pot rezista ani intregi. Pentru ca dumneavoastra sa fiti sigura ca nu vor face gândacei, asezati aceste aranjamente in cutii sau in pungi din plastic inchise ermetic.


Etichetati cutiile si asezati-le intr-un loc uscat, preferabil o debara, unde sa nu va incurce pâna la anul, când le veti putea admira din nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS