16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Daca o statuie, reprezentând un erou pe cal, prezinta calul cu doua picioare in aer, personajul a murit in batalie. Daca are un picior in aer inseamna ca a murit ranit dupa batalie si daca are toate picioarele jos, a murit de moarte naturala.


Dupa lege, autostrazile interstatale din SUA trebuie sa aiba doi kilometri de sosea dreapta din zece in zece kilometri ca sa fie folosite pentru aterizare de avioane in caz de urgenta sau razboi.


Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.


Când englezii au ajuns in Australia, au vazut un animal ciudat care sarea peste tot. Au chemat un bastinas si l-au intrebat, prin semne, ce animal era acela. Cum bastinasul repeta „kan ghu ru“, englezii au adoptat acel nume pentru animal (cangur). Dupa mult timp, cercetatorii au constatat ca bastinasul spunea de fapt „nu inteleg“.


In ziua de azi este jignitor sa arati cuiva degetul mijlociu. Dar cu sute de ani in urma, gestul avea alta semnificatie. Inaintea bataliei de la Agincourt din 1415, francezii, anticipând victoria lor asupra Angliei, au decis sa le taie degetul mijlociu tuturor soldatilor luati prizonieri. Aceasta pentru ca fara degetul mijlociu le va fi imposibil sa mai traga cu arcul si astfel sa mai ia parte la vreo lupta pe viitor. Insa francezii au pierdut acea batalie, iar soldatii englezi ii batjocoreau aratându-le degetul mijlociu, pe care acestia intentionasera sa li-l taie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS