10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Chinezoaica

Delicata si exotica, prajitura Chinezoaica aproape ca ne invita sa o mâncam din priviri. Este pufoasa, parfumata, iar bezeaua de galbenus ii da un gust si un aspect surprinzator. In plus, delicioasa Chinezoaica este usor de preparat.


Ingrediente:


Pentru blat: 250 g unt; sase albusuri; 100 g faina; 200 g zahar pudra; 250 g nuca macinata; doua linguri cacao; un pliculet zahar vanilat;


Pentru bezea: sase galbenusuri; 100g zahar pudra;


Mod de preparare:


Pentru blat: se bat albusurile spuma cu zaharul. Separat se bate untul moale cu cacao si zaharul vanilat. Se inglobeaza apoi albusurile cu faina si nuca macinata, pâna se obtine o crema care se intinde pe fundul tavii (unsa in prealabil cu unt) si se pune in cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute, la foc mediu;


Pentru bezea: se amesteca galbenusurile cu zaharul, pâna se obtine o crema care se intinde peste blatul aproape facut. Apoi se reintroduce in cuptor pentru inca 10 – 15 minute, la foc mediu. Pentru un plus de savoare, i se poate adauga pe deasupra glazura de ciocolata si câteva bucati de alune, nuca sau fistic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU