14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn birou chiar la dumneavoastra acasa!

Un birou chiar la dumneavoastra acasa!

Fie ca aveti nevoie de o perioada in care sa lucrati acasa, fie ca, in general, va rezolvati problemele profesionale din propriul camin, un birou a devenit o necesitate in majoritatea locuintelor. Camera oaspetilor sau livingul se pot transforma intr-un birou oficial, in care toate elementele trebuie sa contribuie la o atmosfera productiva. Dar trebuie sa fim realisti; nu avem cu totii un buget consistent pentru astfel de activitati de restructurare, iar si mai putini dintre noi ne permitem sa platim un specialist pentru a realiza designul unui astfel de spatiu de birou.


Insa exista si alte modalitati de a crea un spatiu adecvat activitatii profesionale, fara a cheltui o avere in acest sens. Ideile pe care vi le prezinta site-ul femina.ro reprezinta punctul de plecare pentru dumneavoastra. Veti vedea apoi cât de satisfacator este sentimentul ca ati reusit sa transformati un spatiu inutil sau neexploatat la maximum intr-un birou „casnic“.


Definiti spatiul


Daca sunteti suficient de norocoasa incât sa aveti o camera libera in care sa va amenajati biroul, atunci aceasta „misiune“ nu va fi atât de dificila. Cheia pentru un birou eficient la dumneavoastra acasa este sa va folositi de orice spatiu pe care il aveti la indemâna si sa il valorificati la maximum, fie ca este vorba despre o debara, un colt nefolosit al livingului sau o camera libera. Pentru o eficienta maxima, gasiti un loc din casa pe care sa il dedicati exclusiv activitatilor profesionale. Veti lucra mai eficient daca nu va trebui sa mutati in permanenta documente de pe masa pentru a schimba scutecele copilului…


Puneti la punct un plan


Este tentant sa mutati lucrurile dintr-o parte intr-alta pâna când va veti da seama cum „functioneaza“ spatiul respectiv… Dar daca va veti petrece o parte din timp masurând cu adevarat spatiul, creând un plan, oricât de mic ar fi acesta, facând masuratorile elementelor de mobilier si gândindu-va la tot ceea ce vreti sa faceti, rezultatul final va fi cu mult mai satisfacator.


Ce puteti face singura?


Orice mica activitate de restructurare de care va puteti ocupa in persoana va va scuti de o investitie financiara suplimentara! Mai mult ca sigur ca spatiul pe care il veti destina biroului de acasa nu va fi foarte mare, asa ca puteti lua in calcul varianta varuirii peretilor fara ajutorul unui specialist.


O culoare proaspata si vie sau o nuanta pala, care sa va dea senzatia de calm si liniste va da tonul intregului birou. Iar in cazul in care nu va dati in vânt in mod special dupa varuitul peretilor, nu va faceti probleme! Cea mai mare parte a spatiului va fi, oricum, acoperita de mobila… Daca va simtiti cu adevarat creativa, puteti tapeta un perete, pentru a delimita cu adevarat spatiul.


Ce aveti deja?


Puteti muta elementele de mobilier si accesoriile dintr-o parte a locuintei in noul dumneavoastra birou „casnic“? Daca nu veti fi nevoita sa achizitionati anumite elemente, veti economisi cu adevarat sume de bani importante. Aveti cumva un fotoliu sau un scaun confortabil in living, pe care va place de obicei sa va tolaniti? Aveti câteva tablouri ascunse intr-o debara, care ar putea arata extrem de bine si va vor inspira daca veti „imbraca“ cu ele peretii biroului? Cercetati intreaga casa, faceti o selectie si vedeti ce obiecte pot fi folosite in noul birou.


Construiti-va masa de lucru


Nu trebuie sa fie ceva neaparat conventional, un birou clasic, mai ales daca nu aveti banii necesari pentru astfel de investitii. In plus, puteti improviza o masa de lucru din doua dulapioare sau noptiere peste care asezati o placa de lemn. Si uite asa obtineti un birou „instant“ si foarte usor de „demontat“, in cazul in care aveti nevoie de obiecte separat sau de spatiul respectiv. Cu putina munca pentru slefuirea si vopsirea placii de lemn sau a dulapurilor, pentru a va asigura ca nuanta se potriveste cu cea a peretilor si cu ceea ce va doriti dumneavoastra pentru acest birou de acasa, veti rezolva o problema spinoasa. Astfel, veti avea la indemâna tot ceea ce aveti nevoie!


Ce altceva mai puteti face?


Gânditi-va la alte modalitati prin care puteti folosi materiale putin costisitoare pentru realizarea unor rafturi, cutii, sisteme de depozitare a diferitelor obiecte, etc. Un ghiveci decorativ pentru flori poate deveni suport pentru pixuri, foarfece si alte ustensile pentru birou. Câteva suporturi supraetajate pentru pantofi pot reprezenta solutia ideala pentru amplasarea pe birou a imprimantei, a colilor de hârtie sau a cartilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS