12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Masa de duminica

Ciorba de varza din Ardeal


Ingrediente: o varza, 4-5 linguri de pasta de rosii, doi litri de lapte acru sau sana, marar, ulei, sare


Mod de preparare: varza se toaca, apoi se pune la calit in ulei si se sareza dupa gust. Spre sfârsit se adauga pasta de tomate. Când varza este aproape calita, se adauga in laptele acru care a fost pus la fiert intre timp si se mai lasa la foc câteva minute. La sfârsit se adauga mararul tocat marunt.


Mod de servire: se serveste cu pâine prajita si ardei iute.


Crap cu rosii la cuptor


Ingrediente: 2-3 crapi mari, 250 g rosii, 150 ml ulei, verdeata, sare.Mod de preparare: pestele se curata, se spala foarte bine si se aseaza impreuna cu rosiile taiate felii, uleiul si putina supa de legume intr-un vas, de preferat Jena. Se pune in cuptor timp de 20-30 de minute. Când este gata, se adauga verdeata tocata marunt.Mod de servire: se serveste cald, cu un amestec de legume fierte si vin alb.


Salam de biscuiti


Ingrediente: 500 g biscuiti varsati (populari), un pachet de unt, 200 g zahar, doua oua, doua linguri de cacao, zahar vanilat, nuci, visine si/sau cirese din compot sau visinata/ciresata, esenta de rom sau lichior, ciocolata de casa.Mod de preparare: biscuitii se dau prin masina de tocat. Se freaca untul cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pâna când acesta se dizolva. Apoi se adauga cacaua si albusurile batute spuma. Se amesteca crema cu pesmetul de biscuiti si se adauga nucile taiate, visinele sau ciresele si romul. Daca compozitia este greu de omogenizat se poate adauga un pic de lapte. Intr-un celofan sau chiar o punga se impacheteaza compozitia si i se da forma unui salam.Mod de servire: inainte de servire, salamul de biscuiti se imbraca in cacao, nuci si fructe, apoi se taie felii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS