16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinNicole Kidman viziteaza Kosovo

Nicole Kidman viziteaza Kosovo

Nicole Kidman a inceput un turneu in Kosovo, in calitate de ambasador ONU al bunavointei, promitând ca va deveni vocea locuitorilor din aceasta zona.


Potrivit site-ului Yahoo!News, actrita australiana a sosit in Pristina, capitala provinciei, dupa ce a luat parte la premiera noii sale pelicule „Fur“ la Festivalul de Film de la Roma. Vedeta intentioneaza sa ramâna in Kosovo doua zile. „Ma aflu aici pentru a invata. Imi doresc sa ajut aceasta regiune intr-un moment crucial pentru viitorul sau. Vreau sa intâlnesc cât mai multi oameni si sa le ascult povestile, pentru a deveni vocea lor, când vor avea nevoie“, a declarat actrita. Totodata, Kidman a participat la o receptie organizata de cel mai important oficial ONU din Kosovo, Joachim Ruecker, unde a cunoscut zeci de diplomati si lideri regionali.


Potrivit sursei citate, artista a fost numita ambasador al bunavointei pentru Fondul de Dezvoltare al ONU destinat Femeilor (UNIFEM) in ianuarie 2006. Pentru ea, turneul in Kosovo este primul in calitate de reprezentant ONU. Kidman a fost primita cu bucurie de localnici, in timp ce se indrepta spre hotelul sau. Ea este asteptata sa calatoreasca in orasul sud-vestic Djakovica, una dintre cele mai afectate zone de razboiul din 1998-1999. Potrivit sursei mentionate, UNIFEM a dezvoltat mai multe proiecte in Kosovo, incercând sa stabileasca impactul pe care conflictul armat l-a avut asupra femeilor. Kosovo, fosta provincie sârba, este guvernat de o misiune ONU inca din 1999, când trupele NATO au intervenit intre fortele militare sârbe si locuitorii de etnie albaneza. In prezent, etnicii albanezi doresc independenta totala a provinciei, care numara doua milioane de locuitori, in timp ce Serbia insista ca aceasta sa ramâna sub suveranitatea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS