12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Scurte stiri

Cea mai dulce rochie din lume


Un vis al amatorilor de dulciuri a devenit in sfârsit realitate. De curând, a fost prezentata o rochie realizata doar din material dulce, astfel ca pofticiosii nu ramân fara „drogul“ lor, nici macar atunci când nu se afla in apropierea unei cofetarii. Bizara idee apartine unui stilist ucrainean care a decis sa creeze aceasta inedita rochie dulce, ce aminteste mult de povestea lui Hansel si Gretel, unde casa vrajitoarei era toata facuta din dulciuri. In locul atei si al acului, stilistul a folosit oua, zahar si caramel.


Cercetatorii au calculat sfârsitul omenirii


Cercetatorii europeni sustin ca au reusit sa calculeze când se va produce sfârsitul omenirii. Potrivit site-ului Ananova, acesta va avea loc pe 31 octombrie 2252006 – adica peste 2,25 milioane de ani.


Echipa de specialisti, formata din geologi si paleontologi din Europa, a obtinut acest rezultat dupa ce a studiat evolutia unor fosile din Spania pentru 22 de milioane de ani. Cercetatorii au confirmat ca speciile de mamifere au o durata medie de viata de 2,5 milioane de ani.


Echipa de experti, condusa de profesorul Jan Van Dam, de la Universitatea Utrecht, a stabilit ca la fiecare 2,5 milioane de ani exista un „impuls“ in orbita planetei noastre, cauzat de „influente astronomice“. Acesta face ca Pamântul sa fie la o distanta de Soare suficienta pentru aparitia unei noi epoci de gheata, care ar conduce la sfârsitul rasei umane.


In Kenya, tineretea va dura pâna la 50 de ani


Un ministru kenyan a propus colegilor sai de guvern sa schimbe definitia legala a cuvântului „tânar“, extinzând limita de vârsta la 50 de ani, si nu 30 cât este in prezent. In cazul in care va trece de votul parlamentului, conform legii, vor fi tineri si cei care mai au doar cinci ani pâna la pensie, limita de vârsta pentru aceasta fiind de 55 de ani in Kenya. Ministrul tineretului, Muhammad Kuti, a declarat in presa locala ca guvernul intentioneaza sa modifice legea, pentru a permite unui numar mai mare de persoane sa aiba acces la un fond de ajutorare a tinerilor, in valoare de 14 milioane de dolari, fond constituit in urma cu un an. Propunerea a fost insa criticata de cei care cred ca pachetul de reforme al presedintelui Mwai Kibaki, in vârsta de 74 de ani, are de suferit din cauza vârstei ministrilor, cam toti de-o seama cu presedintele. „Este o propunere absurda. Noi avem nevoie de oameni mai tineri, de lideri mai ageri in locul acelor batrânei“, a spus consilierul Catherine Kagweria.


Gwyneth Paltrow, un nou regim de slabire


Regimul macrobiotic pe care actrita Gwyneth Paltrow l-a urmat cu strictete timp de câtiva ani se pare ca nu o mai ajuta pe aceasta sa-si recapete talia de viespe de care s-a bucurat inainte de a naste, informeaza site-ul cyberpresse.ca. Nemultumita de greutatea pe care o are dupa nasterea celor doi baieti ai sai, Moses si Apple, actrita este hotarâta sa urmeze regimul doctorului Joshi, la fel ca majoritatea celebritatilor. „Dr. Joshi mi-a intocmit o lista cu ce am voie si ce nu am voie sa manânc. Regimul macrobiotic era axat pe legume si fructe. Acum, pe lânga legume si fructe, manânc si carne de curcan, pui, peste“, a declarat Gwyneth Paltrow.


Heidi Klum – salvata de Dalai Lama


Celebra Elle Macpherson a fost extrem de dezamagita sa vada ca dupa ce ani la rând a fost supranumita „The Body“, gratie siluetei sale perfecte, porecla sa a fost folosita de Victoria’s Secret pentru un sutien, „nasit“ de frumoasa Heidi Klum. Nemtoaica a marturisit ca Victoria’s Secret a ales acest nume pentru a face trimitere la numele care i-a fost atribuit la inceputul carierei. Declaratiile lui Klum au infuriat-o extrem de tare pe Elle, care a decis sa o actioneze in judecata pe colega sa, pentru folosirea improprie a numelui „The Body“. Din fericire, conflictul a fost aplanat de interventia lui Dalai Lama. Din câte se pare, Macpherson, dupa ce l-a intâlnit pe liderul spiritual al budistilor, a decis sa renunte la razbunarea sa, ea nedorind sa „mai risipeasca energie cu lucruri infantile“.


Natalie Portman – indragostita de un miliardar


Actrita Natalie Portman ar fi indragostita de miliardarul Nathaniel Rothschild, potrivit tabloidului britanic Daily Mail. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, cei doi ar fi fost zariti luând cina la un restaurant de lux din Londra, oras unde actrita participa in prezent la filmarile peliculei „The Other Boleyn Girl“ alaturi de Scarlett Johansson. Nathaniel Rothschild, care a divortat de manechinul Annabelle Nelson, ar fi foarte indragostit de actrita de origine israeliano-americana, potrivit sursei citate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS