17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Performer la sarutat serpi veninosi


Un thailandez a stabilit un nou record in Guinness Book la sarutat serpi veninosi. Este vorba despre Khum Chaibuddee, de 45 de ani, acesta reusind sa sarute 19 cobre regale, o specie de serpi cu un venin extrem de puternic. Thailandezul l-a detronat pe americanul Gordon Cates, care in 1999 a sarutat 11 serpi veninosi. Khum a marturisit ca a lucrat cu cobrele timp de 12 ani inainte de a ajunge la aceasta performanta. Pe o scena amenajata special cu ocazia acestui eveniment in statiunea turistica Pattaya, Khum a respectat regulile rigide din Guiness Book, care valideaza sarutul doar când buzele temerarului aspirant la un nou record ating capul cobrei. La fata locului a fost prezenta si o echipa de medici, gata sa intervina daca vreunul dintre serpi l-ar fi muscat pe curajosul thailandez. Inainte de a incepe „cursa de pupat“, Khum i-a avertizat pe spectatori sa nu il imite.


Marea Britanie, tara pisicilor inteligente


Marea Britanie nu este doar patria melonului. Aceasta este si patria pisicilor inteligente, capabile sa deschida usa, sa schimbe canalele la televizor si chiar sa-si salute stapânul. Dupa cum informeaza site-ul cyberpresse.ca, aproximativ o treime dintre aceste pisici „inteligente“ (31 la suta) sunt capabile sa deschida usa si, de asemenea, 29 la suta isi saluta stapânul. Acelasi studiu realizat de site-ul Tickbox.net pentru o firma ce produce hrana pentru pisici a scos in evidenta ca 16 la suta dintre feline se asaza la masa atunci când trebuie sa manânce. Sase la suta dintre gingasele animale de companie sunt capabile sa schimbe posturile TV, in timp ce cinci la suta dintre pisici aduc bolul pentru mâncare in fata stapânului.


Imagini inedite de pe Marte


NASA a prezentat, in premiera, imagini ale craterului Victoria de pe planeta Marte, inregistrate de robotul mobil Opportunity. Dupa cum informeaza Krone.at, fotografiile au fost realizate cu ajutorul vehiculului spatial Mars Reconnaisance Orbiter. Cercetatorii agentiei spatiale americane spera ca aceste imagini sa ii ajute sa obtina informatii cruciale privind istoria Planetei Rosii. Craterul Victoria, cu diametrul de 800 de metri, este mai mare de cinci ori fata de cele explorate pâna in prezent de Opportunity. Imaginile color de inalta rezolutie au scos in evidenta straturi geologice ce nu au fost pâna acum explorate si care ofera date despre felul in care a evoluat clima de pe planeta.


Fergie – vedeta cu cele mai frumoase picioare


Cântareata Stacy Ferguson, cunoscuta sub numele de Fergie, a fost aleasa ca fiind femeia cu cele mai frumoase picioare din show-bizz. Dupa cum informeaza site-ul actualite-de-stars.com, Fergie s-a lansat recent si in cariera solo cu albumul „The Dutchess“. Solista trupei Black Eyed Peas a devansat-o astfel pe cântareata Christina Aguilera, care s-a clasat pe locul al doilea al clasamentului. Locul trei a fost ocupat de top modelul ceh Petra Nemcova.


Clasamentul a fost completat de Emma Bunton, Naomi Campbell, Kelly Brook, Sienna Miller, Nadine Coyle, Jennifer Ellison si Jennifer Aniston. Spre surprinderea tuturor, Victoria Beckham, Angelina Jolie si Paris Hilton nu s-au regasit in top zece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS