30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

Nume de orase

Bigfoot, Texas, SUA


Cei mai multi dintre noi ne-am fi asteptat ca orasul sa-si ia numele de la legendarul monstru Bigfoot, cunoscut pentru faptul ca mânca localnici. Nici gând; orasul a fost numit dupa William A. A. (Bigfoot) Wallace – un membru de vaza al comunitatii.


Celebration, Florida, SUA


Orasul s-a nascut in urma unui proiect al companiei Walt Disney. Gigantul din industria divertismentului a angajat numerosi arhitecti, special pentru a pune la punct un oras cu acest nume de „Sarbatoare“.


Chicken, Alaska, SUA


Localitatea si-a primit numele dupa al unui cocos de munte – Ptarmigan – simbol al regiunii respective. Pasarea seamana insa foarte mult cu un pui de gaina. In plus, locuitorii au considerat ca numele Ptarmigan este prea greu de pronuntat, astfel ca au decis ca orasul lor sa se numeasca „Pui“.


Egypt, Texas, SUA


Un american, pe nume Eli Mercer, a creat in acea zona un teren agricol, transportând apoi bunurile pe care le obtinea pe Fluviul Colorado. Dar regiunea a fost afectata rapid de seceta, astfel ca oamenii au inceput sa-i spuna Egypt, facând referire la timpurile biblice.


Santa Claus, Indiana, SUA


Orasul nu a avut nume pentru multa vreme. In cele din urma, oamenii au stabilit o intâlnire in biserica din localitate, in speranta ca vor ajunge la o intelegere cu privire la denumirea regiunii. Insa acest lucru nu a fost posibil pâna in momentul in care un strain a ajuns la usa bisericii, coborând dintr-o sanie, iar copiii au inceput sa strige: „Este Mos Craciun!“. Dilema numirii orasului a fost rezolvata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS