14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMaria Callas - un mit si in bucatarie

Maria Callas – un mit si in bucatarie

La aproape 30 de ani de la moartea sa, Maria Callas este un mit, fiind idolatrizata in intreaga lume pentru vocea sa si pentru personalitatea distinsa. Pe lânga muzica, putini stiu ca Maria Callas avea alta pasiune, si anume gastronomia.


Acest lucru a fost dezvaluit de Bruno Tosi, presedintele Asociatiei Culturale „Maria Callas“, cu siguranta unul dintre cei mai mari admiratori ai sopranei. El va lansa in curând o carte in care vor fi incluse retetele preferate de primadona, ba mai mult retete culese chiar de aceasta. Este vorba despre un volum care prezinta o Maria Callas cu totul diferita, este vorba despre imaginea unei femei disperate de a cauta „normalitatea domestica“. Pe lânga aproximativ 100 de retete specifice bucatariei italiene, franceze, grecesti si americane, in cartea respectiva se vorbeste si despre dieta pe care cântareata a fost constrânsa sa o urmeze atunci când ajunsese sa cântareasca peste 100 de kilograme.


„Callas era incântatoare si atunci când statea lânga aragaz. Am intrat in posesia unui numar impresionant de retete scrise chiar de mâna ei si a bibliotecii personale de gastronomie. Pasiunea ei pentru bucatarie s-a nascut in anul 1949, dupa ce s-a casatorit la Verona cu Giovanni Battista Meneghini. Mama acestuia a sfatuit-o si i-a dezvaluit tainele gastronomiei, spunându-i mereu ca fiul sau este un gurmand si ca trebuie sa invete sa-l cucereasca zilnic cu noi si noi preparate“, a spus Tosi.


Cu ajutorul retetelor pe care obisnuia sa si le decupeze din ziarele si revistele din epoca invatase sa gateasca mâncaruri si preparate de orice fel. „Putini sunt cei care stiu aceste lucruri. Era o colectionara de retete si de multe ori cerea bucatarilor sau stapânilor casei unde era invitata retetele preparatelor ce ii erau servite. Si le nota pe bucati mici de hârtie“, a mai dezvaluit Bruno Tosi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS