9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGossip - pentru relaxare

Gossip – pentru relaxare

La restaurantul cu terasa Gossip am ajuns din intâmplare: nu-mi propusesem sa merg acolo, desi stiam localul de pe vremea când avea alt nume si, probabil, alt patron.


Am ales, evident, terasa, mai ales ca restaurantul era gol, toti clientii alegând aerul racoros al serii. Am fost intâmpinata cu un salut de ospatari, iar promptitudinea cu care unul dintre ei a aparut lânga masa, imediat dupa ce m-am asezat, m-a luat prin surprindere. Mesele terasei luminate de felinare sunt compartimentate de garduri vii, iar scaunele te imbie la relaxare. Muzica, de diferite genuri, se aude suficient de tare incât sa nu acopere conversatiile clientilor.


Am ales un escalop de porc Zingara, cu ciuperci si sos alb pe care, desi gustos, din nefericire, l-am gasit un pic cam sarat pentru gusturile mele. Bucatile de carne insa erau delicioase si moi (daca n-as fi stiut ce-am comandat as fi putut sa cred ca manânc pui), la fel ca si ciupercile taiate fin si tavalite prin sosul alb. Garnitura a constat in (ce altceva?) cartofi taranesti, recomandati de ospatarita pentru escalop. De data aceasta, am gasit si ingredientul pe care imi place sa-l descopar in aceasta garnitura, si anume bucatile de bacon usor prajite in ulei, care dau un gust aparte preparatului. Poate si pentru ca am intrebat ospatarita daca, la Gossip, cartofii taranesti se fac dupa reteta atât de draga mie…


Când am terminat de mâncat, am intrebat ospatarita daca este posibil sa primesc si factura fiscala. Mi-a raspuns ca trebuie sa intrebe si s-a indepartat. In scurt timp, un barbat s-a indreptat spre masa mea si, dupa experienta nefericita de saptamâna trecuta, m-am gândit ca o sa fiu considerata, inca o data, prea „pretentioasa“. Eram hotarâta, si de aceasta data, sa nu cedez. Am avut insa surpriza placuta sa constat ca barbatul imi aducea vesti bune: a doua zi urma sa primesc factura solicitata si, intre timp, am intrat in posesia unei carti de vizita a restaurantului, in cazul in care vreau sa revin si am nevoie de rezervare. Am ramas placut impresionata, am achitat nota (preturile sunt bune, atât pentru gurmanzi, cât si pentru iubitorii de bere…) si am plecat. Nu am uitat de baie, care arata impecabil: curata si dotata cu tot ce trebuie. De data asta, am avut noroc…


Escalop Zingara


Iata o reteta de escalop Zingara, furnizata de site-ul www.culinar.ro, dar diferita de cea mâncata la restaurantul Gossip.Ingrediente: 600 g file de porc, 100 g muschi tiganesc, 400 g ciuperci, 100 ml ulei, 50 g unt, 100 g faina, 100 ml vin rosu, o legatura de patrunjel, un gram de piper, 15 g sare.Mod de preparare: carnea se portioneaza in opt bucati care se bat putin si se sareaza. Muschiul si ciupercile se taie foarte fin julien. Patrunjelul se toaca marunt. Bucatile de carne se tapeteaza cu faina si se inabusa in ulei cu putina apa. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga muschiul tiganesc, restul de sare si piperul. Se continua inabusirea circa cinci minute. Bucatile de carne se asaza intr-o tava, peste ele se pune compozitia preparata anterior, putina apa si vinul si se baga la cuptor aproximativ zece minute. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, câte doua bucati la o portie pe pâine toast, cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi cu diferite garnituri din orez, cartofi sau legume.


Restaurant „Gossip“


Calitatea preparatelor – Gustoase


Comportamentul personalului – Impecabil


Atmosfera – Relaxanta


Preturi – Acceptabile


Curatenie – Curat


Nota: pentru a asigura obiectivitatea, redactorul Gazetei de Sud testeaza incognito localurile vizitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII