17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStarurile - proprietare de restaurante

Starurile – proprietare de restaurante

Sa ai ca afacere un restaurant a devenit deja o moda printre vedetele de dincolo de Ocean. Multe dintre ele si-au deschis localuri sau cafenele, iar notorietatea lor reprezinta unul dintre atuurile care aduc clientii. Multe dintre localuri au parte de succes, altele nu.


Din câte se pare, marii actori de la Hollywood au decis sa dea crezare unui vechi dicton de pe vremea bunicii, potrivit caruia „dragostea trece prin stomac“, si vor sa cucereasca inima publicului prin intermediul restaurantelor. De-a lungul vremii, numerosi actori si-au legat numele de un restaurant. Cei care au deschis drumul acestor afaceri au fost Bruce Willis si Sylvester Stallone, care impreuna cu alte figuri cunoscute ale cinematografiei au fondat lantul de restaurante „Planet Hollywood“. Din pacate, aventura lor a sfârsit prost. De aceeasi soarta au avut parte si supermodelele Claudia Schiffer, Elle MacPherson si Naomi Campbell, care au detinut „Fashion Cafe“ din Barcelona. Dupa doar un an si jumatate, localul s-a inchis din lipsa de clienti. In 1992, Arnold Schwarzenegger a inaugurat restaurantul „Schatzi On Main“. Numele acestui local se traduce „drag“ sau „iubit“. Alta vedeta americana, Whoopi Goldberg, cunoscuta pentru pasiunea sa pentru mâncare, a deschis un restaurant numit „Eclipse“, in Los Angeles, cu specific mediteranean, avându-i ca parteneri pe Steven Seagal si Joe Pesci.


Bucatarie sud-americana in Statele Unite


Jennifer Lopez, fiica unor emigranti portoricani sositi in Statele Unite pentru o viata mai buna, foloseste retetele bunicii pentru a atrage clientii la localul sau „Madre’s“ din Los Angeles. Tot mâncare tipic sud-americana, mai precis cubaneza, pot servi clientii restaurantelor „Larios“ din Miami si „Bongos Cuba Cafe“ din Orlando, care apartin cunoscutei cântarete Gloria Estefan. La rândul sau, starul din „Bodyguard“, Kevin Costner, este proprietarul a doua restaurante, „Twin Palms“, in Pasadena, California, si un restaurant cu specific italian, „Epiphany“, din Santa Barbara. Robert De Niro, cunoscut pentru pasiunea sa pentru sushi, este coproprietar al lantului de restaurante „Nobu“, cu specific japonez. Desi afacerea s-a bucurat de succes, actorul a declarat insa recent ca doreste sa se retraga din parteneriatul cu celebrul bucatar japonez expert in sushi Nobuyuki Matsuhisa, alaturi de care intentiona sa deschida un lant de restaurante in 16 locatii din South Beach (Florida), Malibu (California), Tokyo (Japonia) si Las Vegas (Nevada).


Pestele – pasiunea actorilor europeni


Pasiunea pentru restaurante a traversat Oceanul si a ajuns in Franta, unde doi monstri sacri ai cinematografiei din Hexagon, Gerard Depardieu si Carole Bouquet, au inaugurat „La Fontaine Gaillon“ si „L’Ecaille de la Fontaine“, unde se servesc mai ales specialitati din peste. Cei doi actori, cunoscuti pentru bucataria de calitate, impartasesc mai ales pasiunea pentru vinuri. De altfel, Bouqet produce un vin numit Passito si ulei de masline pe insula Pantelleria, in timp ce Depardieu, pe pasaport, in dreptul rubricii profesie, a indicat „vigneron“, in traducere „viticultor“. Impreuna, cei doi sunt actionari la diverse companii care produc celebrele vinuri din zona Bordeaux. „A da de mâncare celorlalti ne umple de bucurie“, a spus marele actor francez. La rândul sau, Antonio Banderas a decis ca impreuna cu fratele sau, Javier, sa inaugureze lantul de restaurante „La Posada de Antonio“, in orasul natal, Malaga. Daca aveti posibilitatea sa ajungeti aici, nu uitati sa serviti specialitatea casei: preparatele din peste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS