17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Celular de un milion de euro


Când vine vorba de tehnologii de ultima ora, imaginatia producatorilor pare sa nu aiba limite. Peter Aloisson, cunoscut amatorilor de lux pentru obiectele sale din metale nobile si pietre pretioase, a realizat „Diamond Crypto Smartphone“, cel mai scump celular din lume. Pentru a-l cumpara trebui sa scoateti din buzunar 1,3 milioane de euro, insa, potrivit producatorului, compania rusa JSC Ancort Company, telefonul merita toti banii. Carcasa este realizata din aur alb, fiind ornamentata cu 50 de diamante, zece dintre acestea de culoare albastra. In plus, telefonul beneficiaza de mai multe functii inteligente pentru siguranta si protejarea apelurilor. Un sofisticat sistem pentru a cripta traficul vocal, bazat pe platforma Windows CE „blindeaza“ conversatiile, garantând convorbiri ce nu pot fi interceptate.


Balena alba Migaloo, din nou in vizita in Australia


Si in acest sezon, rarisima balena alba numita Migaloo a fost vazuta de-a lungul coastei orientale a Australiei. Zarita pentru prima data in 1991 si apoi de câteva zeci de ori in timpul migratiei sale anuale, din apele Oceanului Antarctic si pâna in zonele tropicale din nord, balena revine in sud in lunile octombrie si noiembrie. Migaloo este un tânar mascul, despre care specialistii cred ca ar avea 19 ani, si este unicul exemplar albinos din lume. Are o lungime de 13 metri si cântareste circa 40 de tone.


Stirile on line – mai longevive decât cele tiparite


Stirile on line expira in aproximativ 36 de ore, fata de mult mai scurta durata de viata a stirilor aparute in ziare. Cel putin asa reiese dintr-un studiu al Physical Review. Potrivit studiului, 36 de ore inseamna timpul intre momentul accesarii de catre primul cititor al unei stiri si accesarea de catre un internaut, aflat la jumatatea numarului total de utilizatori. Informatia scrisa este considerata veche inca de la orele amiezii. In opinia specialistilor, acest fenomen se datoreaza interesului crescând al internautilor pentru informatiile on line.


Doua dive la curtea regelui Henric al VIII-lea


Frumoasa actrita Scarlett Johansson i se va alatura lui Natalie Portman in „The Other Boleyn Girl“, filmul istoric regizat de Justin Chadwick si inspirat de romanul cu acelasi nume al lui Philippa Gregory. Pelicula prezinta rivalitatea dintre surorile Bolena pentru iubirea lui Henric al VIII-lea. Potrivit cotidianului britanic The Guardian, regele va fi intruchipat de Eric Bana (Hulk), in timp ce Natalie Portman va fi Anna Bolena, dama de companie a Caterinei de Aragon, care ii va suci mintile lui Henric al VIII-lea si va ajunge sa ii ceara anularea casatoriei sale.


Carmen Electra divorteaza


Desi in urma cu doar câteva luni, voluptuoasa actrita Carmen Electra infirma categoric zvonurile potrivit carora casatoria sa cu Dave Navarro ar trece printr-o criza, acum informatia despartirii lor este oficiala. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvânt al cuplului, Jill Fritzo. Bomba sexy si rockerul american si-au jurat iubire eterna in 2003. In 2004, casnicia lor a fost subiectul unui reality show difuzat de MTV, intitulat „Til Death Do Us Part: Carmen & Dave“. Una dintre ultimele lor aparitii publice impreuna a fost atunci când Navarro a insotit-o pe Carmen, pe 10 aprilie, la premiera new yorkeza a peliculei „Scary Movie 4“. Pentru Carmen, aceasta este cea de-a doua casnicie. Diva a mai fost casatorita cu vedeta NBA Dennis Rodman.


Linda Evangelista, pe coperta revistei Vogue


Linda Evangelista va aparea pe coperta numarului din august al revistei Vogue, in Statele Unite. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, vedeta, de 41 de ani, este insarcinata cu primul sau copil. Evangelista este prima celebritate „non-hollywoodiana“ care apare pe coperta cunoscutei publicatii, in mai mult de un an. In interviul acordat revistei, fotomodelul marturiseste ca nu si-a dorit niciodata sa devina actrita sau cântareta.


„Când aveam 12 ani, am decis ca vreau sa fiu manechin. Sunt foarte norocoasa ca am reusit sa-mi indeplinesc visul. Oricum, locul meu nu este in industria muzicala, pentru ca nu pot sa cânt, iar ca actrita nu cred ca as fi avut un succes rasunator“, a declarat vedeta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS