16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum sa va mentineti greutatea

Cum sa va mentineti greutatea

Majoritatea doamnelor si domnisoarelor recurg cel putin o data in viata la o cura de slabire. Dupa ce ajung la efectul dorit si la un corp de invidiat, multe dintre reprezentantele sexului frumos uita chinul prin care au trecut in timpul dietei si revin la vechile obiceiuri.


Pentru a avea un corp frumos, site-ul slabire-sanatate.ro prezinta câteva principii de baza pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru mentinerea greutatii.


Dupa o cura de slabire, nu este recomandat sa reveniti la vechile obiceiuri alimentare si este obligatoriu sa va schimbati stilul de viata si de alimentatie. Nu exista nici o dieta sau pilula-minune care sa va ajute sa va mentineti greutatea dupa o cura de slabire, daca reveniti la stilul de viata care v-a determinat sa va ingrasati, mai devreme sau mai târziu veti recupera kilogramele pierdute. Orice dieta de slabire trebuie urmata obligatoriu de o dieta de mentinere si fixare a rezultatelor.


Pentru o pierdere sigura a intregului surplus de greutate si pentru mentinerea rezultatelor obtinute, este necesar sa fiti rabdatori.


Procesul de acumulare a surplusului de greutate a durat ani si chiar zeci de ani. Obiceiurile alimentare care au dus la surplusul de greutate s-au acumulat si ele tot in zeci de ani, asa ca aveti rabdare: aveti nevoie de câteva luni pentru a va realiza visul de a slabi si pentru a invata sa mentineti rezultatele.


Schimbarea obiceiurilor alimentare


Printre persoanele cu surplus de greutate s-a raspândit ideea de „atac asupra surplusului de greutate“. Asemenea atacuri incep, de obicei, lunea si se termina vinerea si nu au nimic in comun cu procesele profunde cum sunt schimbarea obiceiurilor alimentare si a metabolismului. Pentru schimbarea deprinderilor alimentare sunt necesare intre 90 si 120 de zile de parcurgere riguroasa a unei diete de slabire.


Majoritatea oamenilor care vor sa slabeasca si sa-si mentina rezultatele au nevoie de ajutorul specialistului. Din cauza lipsei acestui ajutor, nu aleg dieta potrivita, nu manifesta consecventa si adesea intrerup dieta.


Pierderea optima de greutate este, in medie, de cinci kilograme pe luna. Daca aveti surplus de 20 kg, atunci trebuie sa folositi o dieta de slabire pe parcursul a patru luni.


Dupa ce ati slabit, trebuie sa invatati sa va controlati greutatea. Pentru aceasta, continuati sa folositi o dieta de mentinere pe o durata egala cu cea a programului de slabire, fara sa reveniti la vechile obiceiuri alimentare, cântarindu-va saptamânal.


Formula succesului intr-o dieta de slabire si de mentinere este simpla si se cere multa rabdare. Trebuie tot timpul sa folositi formula de mai jos: surplusul de greutate se imparte la 5 kg/luna = numarul de luni de urmare a dietei de slabire.


Aceeasi perioada este necesara pentru consolidarea rezultatelor obtinute, folosind o dieta de mentinere a greutatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS