5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSolutii pentru un ten luminos

Solutii pentru un ten luminos

Gomajul este un pas important in ingrijirea tenului oricarei femei. Dumneavoastra stiti ce produse de peeling sunt adecvate fiecarui tip de ten si cu ce frecventa trebuie folosite?


Rolul gomajului (denumit si peeling sau exfoliere) este de a inlatura de la suprafata epidermei primul strat de celule moarte care blocheaza regenerarea pielii. „Daca celulele moarte nu sunt indepartate, acestea asfixiaza pielea, care devine terna si lipsita de stralucire si suplete. Pielea nu poate fi regenerata decât prin celule noi“, a afirmat Gina Irimia, cosmeticiana. Este adevarat ca gomajul este vital in pastrarea unui ten sanatos, dar acesta nu se realizeaza zilnic, ci la perioade mai mari, in functie de tipul de piele al fiecarei persoane. Daca aveti tenul gras, este indicat sa faceti un gomaj de doua ori pe saptamâna. In schimb, pentru persoanele care au tenul normal, mixt, uscat sau sensibil, peeling-ul este recomandat sa se realizeze saptamânal.


Produsele pentru realizarea peeling-ului se gasesc din belsug in comert, insa trebuie sa le alegeti pe cele adecvate tipului dumneavoastra de piele. Cosmeticiana de la „Complex Farmec“ a tinut sa mentioneze ca exista mai multe tipuri de produse de peeling. Acestea se pot imparti in mai multe categorii, in functie de tipul de ten caruia i se adreseaza: gelul exfoliant este potrivit tenului gras, dar nu si celui acneic, gomajul tip crema poate fi folosit de acelea dintre dumneavoastra care au tenul normal sau mixt, iar gomajul tip masca-film este recomandat reprezentantelor sexului frumos care au un ten sensibil.


Dupa gomaj urmeaza crema hidratanta


Pentru ca gomajul sa aiba efectele scontate, trebuie sa respectati anumite reguli. „Inainte de aplicarea produsului care exfoliaza, fata trebuie demachiata si apoi tonifiata. Optional, puteti face si o baie de aburi“, a precizat Gina Irimia. De asemenea, dupa ce gomajul este indepartat, este necesar sa folositi o crema hidratanta, pentru ca pielea isi poate pierde filmul hidrolipidic care o protejeaza de agresiunile din exterior.


Gomajul se face si in cadrul tratamentului lunar care se realizeaza intr-un salon de cosmetica, numai ca, de aceasta data, operatiunea este executata de un profesionist.


„Gomajul realizat de un profesionist, pe lânga faptul ca indeparteaza celulele moarte de la suprafata, asigura si un bun masaj al pielii, indeparteaza punctele negre, favorizeaza circulatia sanguina, conferind o senzatie placuta de prospetime si confort pielii“, a afirmat Gina Irimia. De exemplu, cosmeticiana de la Complex Farmec realizeaza gomajul cu ajutorul unei perii rotative, special creata pentru aceasta operatiune.


Atentie la mastile naturiste


Gomajul nu trebuie decât sa va curete delicat pielea fetei, de aceea nu este indicat sa apelati la produse abrazive dure. O masca naturista usor de preparat este urmatoarea: lasati o lingura de malai sa se inmoaie in putin lapte cald si apoi masati usor fata cu amestecul obtinut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS