18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Coaste cu sos

Ingrediente


– 700 g coaste de porc;


– 12 lingurite de zahar;


– 3 lingurite de sare;


– 2 lingurite de condimente amestecate (piper, ceapa pudra, cimbru etc.)


– 225 ml de vin alb;


– 1 lingura otet;


– 1 lingura pasta de tomate;


– 1 lingura miere.


Mod de preparare


Se amesteca intr-un castronel sau intr-o cescuta condimentele, apoi se toarna intr-un borcanel de condimente care are capacul cu gauri. Se freaca generos coastele cu acest amestec, iar pe partea cu carne se pune mai mult. Se invelesc coastele in folie de aluminiu si se dau la frigider minimum o ora. Bucata de folie trebuie sa fie dreptunghiulara, putin mai lunga decât coastele. Acestea se pun cu partea cu carne in sus. Aveti grija ca folia sa nu fie gaurita.


Cuptorul se da la 125°C. Intr-o cana se amesteca vinul cu otetul, pasta de tomate si mierea. Se pun la microunde un minut, la temperatura maxima. Se desface un capat al foliei pe unde se toarna amestecul obtinut. Se inclina putin tava ca sa se imprastie uniform lichidul in interior. Se da la cuptor timp de doua ore si jumatate. Dupa ce s-a scos tava din cuptor, se toarna sosul format intr-o craticioara si se pune la foc mic. Se amesteca din când in când pâna se evapora vinul si se ingroasa. Se desface folia, se ung coastele cu acest sos si se pun la din nou la cuptor. Se lasa pâna incep sa se caramelizeze – se vede cum incepe sa formeze bule – apoi se scot si se servesc cu sosul ramas.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU