17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Chec de ciuperci

Ingrediente:


– 3 cepe medii taiate cubulete (400 g);


– 2 cutii cu ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete;


– 5 oua la temperatura camerei;


– 5 linguri de faina (100-125 g);


– 5 linguri de smântâna (100 ml);


– 1 legatura mare de marar;


– 3 linguri de ulei;


– condimente, sare si piper;


Mod de preparare:


Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o craticioara sau o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pâna se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca. Se ung doua tavi de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, smântâna, mararul tocat (eventual puteti pune si patrunjel). Se adauga si albusurile, si faina. Se amesteca usor, de jos in sus, cât sa se omogenizeze, având grija sa nu se lase. Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi.


Se lasa la cuptor aproximativ 50 de minute, pâna se rumeneste frumos. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu dea inapoi. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS