21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinEl Bulli - cel mai bun local din lume

El Bulli – cel mai bun local din lume

Cunoscutul restaurant catalan El Bulli a fost desemnat cel mai bun din lume, devansând astfel „campionul en-titre“, britanicul Fat Duck.


Clasamentul a fost realizat in urma unei evaluari realizate de revista britanica Restaurant Magazine si include 50 de localuri de elita din toate colturile lumii.


Amplasat intr-un mic golf din Caja Montjoi, nordul Barcelonei, El Bulli este deschis doar sase luni pe an, din aprilie pâna in septembrie, iar daca vreti sa savurati delicioasele bunatati de aici trebuie sa asteptati pâna anul viitor, pentru ca deocamdata toate locurile au fost rezervate.


Bucatarul-sef Ferran Adria, care este si proprietarul localului, este originar din Barcelona, iar preparatele sale sunt considerate ca facând parte din asa-numita „gastronomie moleculara“, o ramura relativ noua a artei culinare, considerata o stiinta in adevaratul sens al cuvântului.


In cadrul acestei ramuri, noile tehnologii, cum ar fi, de exemplu, laserul, sunt folosite in scopul obtinerii unor preparate culinare cu totul iesite din comun, textura si gustul acestora fiind total diferite de cele traditionale. Meniul restaurantului include extravagante gastronomice precum foie grass cu inghetata, dar si omlete „surpriza“, care contin caviar si pepene verde, fructul pasiunii, menta si parmezan in aspic. Adria a reusit sa il devanseze in clasament pe rivalul sau in „gastronomie moleculara“, bucatarul-sef de la The Fat Duck, Heston Blumenthal, al carui restaurant a pierdut anul acesta pozitia de lider.


Medalia de bronz a revenit restaurantului parizian Pierre Gagnaire, primul dintre cele 11 localuri franceze din top 50.


Pe urmatoarele locuri in topul celor mai bune restaurante din lume se afla: 4. French Laundry, Statele Unite – cel mai bun restaurant din America de Nord si Sud; 5. Tetsuya, Australia; 6. Bras, Franta; 7. Restaurant Le Louis XV, Monaco; 8. Per Se, SUA; 9. Restaurante Arzak, Spania; 10. Mugaritz, Spania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS