18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCuvinte de nerostit in timpul dietei

Cuvinte de nerostit in timpul dietei

Daca v-ati tot lasat dusa de val si v-ati supus rutinei zilelor de munca interminabile in care mesele dumneavoastra reprezinta un sir lung de antreuri, shaorme si hamburgeri sau alte preparate fast-food, e timpul sa faceti o schimbare. Idieta.ro va propune sa incepeti prin a elimina din vocabular sapte cuvinte care fac rau dietei.


Portie dubla! Pe buzele dumneavoastra nu trebuie sa se mai regaseasca aceasta combinatie! Orice inseamna „extra“ si „super“ – in privinta cantitatii alimentelor pe care le consumati ar fi bine sa va lipseasca o perioada din vocabular. Apelati la „moderat“.


Colosal! Nu va infometati ca apoi sa inlocuiti o masa cu un burger colosal de 1.400 de calorii, crezând ca va va fi indeajuns pentru toata ziua si ca va incadrati in programul impus de a va situa consumul sub 2.000 de calorii. Daca va e pofta intr-adevar de un hamburger, o data pe saptamâna, comandati sau pregatiti unul cu piept de curcan, fara brânza topita, sunca, maioneza si muraturi, ci cu salata, rosii si ardei.


Crocant! Suna mai bine decât „prajit“, dar inseamna, ca pregatire, acelasi procedeu. Nu va trebuie o baie de ulei incins peste cartofi pentru a beneficia de o masa gustoasa, nici un amestec de faina si ulei peste fructe sau legume pentru le transforma in „crantanele“. Asa ceva nu e pentru talia dumneavoastra…


Grandios! Puteti spune asta despre vreo descoperire, un monument, un eveniment, dar in nici un caz despre meniul dumneavoastra. Cuvintele de ordine sunt „mediu“ si „echilibrat“!


Deliciul dublului desert! „Cine s-a fript cu ciorba, sufla si-n iaurt“, spune o vorba pe care ar trebui sa v-o amintiti mai des. Daca v-a picat o imbucatura pe scaun, nu recuperati mâncând dublu, daca ati varsat desertul pe dumneavoastra, nu va razbunati comandând o inghetata. Nu abuzati! Gânditi-va ca un desert dublu poate insemna… o barbie dubla.


XL! Cina dumneavoastra nu trebuie etichetata ca hainele pe care le purtati sau va doriti sa le purtati. Nu va puteti comanda mâncarea dupa numarul de la bluza sau de la pantaloni, crezând ca vi se potriveste mai bine. Trebuie sa va simtiti bine, nu plina ori satula pâna la refuz, sa simtiti ca ati mâncat bine de tot…


Doi in 1! Toate reclamele care va promit un produs gratuit la unul cumparat, toate produsele care combina ingredientele si promit efectele altora nu va fac bine la dieta. Daca sunteti la supermarket si dati peste oferte de detergent, cosmetice, de fructe sau de legume, e cu totul altceva. Insa, daca va aflati la restaurant, oferta inseamna ca veti avea la dispozitie mai multa mâncare decât puteti si trebuie sa mâncati. Gatiti-va ce va trebuie si ce va face bine, comandati ce va face placere, in cantitatile moderate si combinatiile potrivite, savurati-va meniurile, nu fiti lacoma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS