13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRulada cu brânza, ciuperci sau carne

Rulada cu brânza, ciuperci sau carne

Ingrediente:


Foaia:


-100 g faina;


-100 ml ulei;


– 500 ml lapte;


– 5 oua;


– 1 lingurita rasa sare;


Umplutura:


– 300-400 g brânza de vaci


-100-200 g telemea de vaca sau oaie;


-1 legatura de marar;


Mod de preparare


Foaia:


Se amesteca faina cu uleiul intr-o craticioara de 1 l. Se adauga laptele clocotit, se pune pe foc si se amesteca continuu la foc mic pâna incepe sa se desprinda de pe vas si se aduna in mijloc ca o bila (dureaza cam zece minute). Se separa ouale si se bat albusurile spuma tare. Se lasa zece minute si se adauga pe rând cele cinci galbenusuri, sarea si albusurile. Se amesteca cu atentie de jos in sus, având grija sa nu se lase. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina sau se pune pergament. Se intinde compozitia pe toata suprafata tavii. Se da la cuptor, aproximativ 15 minute, dupa care se verifica si, daca este coapta, se scoate din cuptor.


Umplutura:


Intr-un castron se amesteca 100 g telemea data prin razatoare mica cu 300 g brânza de vaci si mararul tocat marunt. Se gusta daca este suficient de sarata si se mai completeaza cu telemea, brânza de vaci sau sare. Se ia un servet curat de bucatarie si se uda cu apa rece. Se stoarce bine si se intinde pe masa. Foaia fierbinte se ruleaza in prosopul umed, unde va sta zece minute. Atentie! Foaia trebuie pusa cu partea de jos pe prosop. Daca o intoarceti, se lipeste. Se intinde foaia si se umple cu brânza, dupa care se ruleaza. Optional, se unge cu unt si se rade cascaval pe deasupra.


Alte umpluturi:


Umplutura cu ciuperci: 2 cutii de ciuperci, o ceapa, 1-2 oua, patrunjel sau marar, sare si piper. Se taie marunt ceapa si se caleste intr-o lingura de ulei si putina apa. Se pun ciupercile, sarea si piperul si putina zeama din conserva si se lasa sa se inabuse aproximativ zece minute. Când se evapora zeama, se pun ouale si se amesteca. Se mai lasa câteva minute. Se pune patrunjelul si mararul. Se gusta daca are suficienta sare si piper, iar optional se poate pune si o lingura de faina.


Umplutura cu carne: 500 de grame de carne tocata de porc, 1 ceapa, 1-2 oua, patrunjel sau marar, sare si piper. Se caleste ceapa ca mai sus. Se adauga carnea, putina apa sau supa si se lasa pâna se patrunde carnea. Se adauga ouale. Se mai lasa trei minute dupa care se adauga mararul sau patrunjelul.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS