Zmeura, cunoscuta sub denumirea stiintifica de rubus idaeus, contine apa, materii azotate, materii grase, materii extractive, zaharuri, celuloza, cenusi, acid citric, malic, salicilic, fragarina, vitamina C. Datorita levulozei este indicat diabeticilor. Are proprietati tonice, stomahice, aperitive, depurative, diuretice, laxative, sudorifice, racoritoare. Zmeura se recomanda in cazuri de astenie, dispepsii, dermatoze, guta, constipatie, insuficienta transpiratiei, afectiuni febrile, temperamente bilioase. In ceea ce priveste modul de folosire, de la zmeura se consuma fructul ca atare. Sucul de zmeura, cu cel de coacaze, diluat in apa, este racoritor in stari febrile, infectioase, rujeola, scarlatina, greutate gastrointestinala, inflamatii urinare, febre bilioase. Frunzele au proprietati astringente, diuretice, laxative. Zmeura se poate folosi si sub forma de salata indulcita, consumata rece, sau sub forma de jeleu sau gem.
Un fruct pe saptamâna: Zmeura
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei