5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMozart, blazon (ne)respectat

Mozart, blazon (ne)respectat

„Cafeneaua Restaurant Mozart – un ambasador al traditiilor austriece in Craiova. Savurati alaturi de prieteni sau cu partenerii de afaceri meniuri vieneze si specialitati ale cofetariei austrice, intr-o ambianta plina de stil si nostalgie…“. Ce reclama! Mai ca-ti vine sa dai fuga sa vezi cu ochii tai minunatia… Ce dezamagire…


Local care se bucura de o publicitate „violenta“ in mass-media locale, cafeneaua – restaurant Mozart, situata in buricul Baniei, pe strada Unirii, mi-a atras si mie atentia si nu mi-a fost greu sa ma decid sa le fac o vizita „de lucru“. In plus, toti cunoscutii care au fost acolo doar pentru o cafea (de retinut acest amanunt) mi-au spus ca atmosfera este seducatoare.


Imi doream de mult sa incerc preparatele austrice, despre care am auzit numai de bine, iar restaurantul Mozart urma sa-mi satisfaca in aceasta privinta curiozitatea. Se pare ca am avut ghinion pentru ca, in ziua in care m-am hotarât sa poposesc acolo, bucatarul fie era in concendiu, fie intrase in greva. Pentru ca, din meniul impresionant de preparate culinare austriece, ospatarita nu mi-a putut oferi decât un snitel vienez (cu o garnitura de cartofi si o salata) sau o portie de gulas de vita. Nici vorba de supa vieneza, de supa cu galuste de ficat sau de supa crema de usturoi, pentru care bucataria austriaca este atât de cunoscuta. Nici la capitolul desert nu am avut mare noroc. Si ce-as mai fi mâncat niste galuste cu caise, de al caror gust extraordinar auzisem de la o colega care a vizitat Austria in urma cu câtiva ani…


N-a fost sa fie asa si m-am multumit cu un meniu pe care l-as fi putut pregati si acasa, adica un snitel (mai mult sau mai putin vienez), cu garnitura de cartofi natur si o salata de rosii si castraveti. Nu pot sa spun ca am fost impresionata. Dupa dezamagirea suferita, cred ca mi-ar fi fost imposibil. Am incercat totusi sa-mi depasesc furia si am trecut la savurat portia generoasa din farfurie: snitelul, prea crocant pentru gusturile mele, are o marime impresionata, pe care urma sa o simt si in nota de plata. In rest, cartofii fierti si unsi cu un strat de brânza de buna calitate topita sub aburul lor, mi-au calmat stomacul.


Când vine vorba de atmosfera, am fost nevoita sa le dau dreptate prietenilor mei: muzica frumoasa (m-am delectat pe parcursul sederii cu un album minunat semnat Sarah Brightman), liniste (clienti putini totusi pentru o ora de vârf) si putin fum de tigara si, in plus, o toaleta curata.


Nota de plata m-a facut sa-mi para rau ca nu mi-a placut mai mult snitelul din farfurie. Poate nu mi s-ar fi parut atât de scump: 225.000 pentru un singur fel de mâncare si o racoritoare… Mi-am zis ca in nota de plata trebuie sa fie inclusa si taxa de… centru, am platit si am plecat… dezamagita.


„Mozart“ – Calificative


Calitatea preparatelor ***


Comportamentul personalului **


Atmosfera ***


Preturi ***


Curatenie ***


Legenda calificative


Calitatea preparatelor


**** te lingi pe degete


*** gustoasa


** nu am murit mâncând-o


* doar daca esti mort de foame


Comportamentul personalului


**** omniprezent


*** aproape “indiscret”


** indiferent


* absent


Atmosfera


**** ca-ntre prieteni


*** de bun gust


** relaxanta


* obositoare


Preturi


**** pentru VIP-uri


*** in ziua de salariu


** acceptabil


* pentru orice buzunar


Curatenie


**** farmacie


*** curat


** satisfacator


* mai bine abtine-te

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU