18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCiocolata - din cap pâna in picioare

Ciocolata – din cap pâna in picioare

Din câte se pare, ciocolata chiar este un accesoriu la moda. Si nu doar ca desert sau delicatesa pentru gurmanzi. Dupa bai, masaje, spuma de baie, luciu de buze si parfumuri, toate pe baza „dulcii mâncari a zeilor“, la moda este si parul de cacao.


Tratamentele bazate pe ciocolata au, din câte se pare, capacitatea de a conferi stralucire si celui mai uscat si mai rebel par, iar toate la un loc fac bine si spiritului, gratie aromelor delicioase.


De la New York a sosit acum si cea mai noua extravaganta: ciocolata a devenit si o haina taman buna de purtat. In mod oficial, ciocolata „de pus in cap“ a fost prezentata de stilistul italian Marcello Montalbano, care a oferit un „aperitiv“ din inovativul tratament pe baza de ciocolata inca de la Târgul Ciocolatei „Eurochocolate“.


Montalbano este convins ca pentru a hidrata si a conferi stralucire parului nu exista un remediu mai bun decât „mâncarea zeilor“. Si, din câte se pare, ciocolata, care de secole este cunoscuta si apreciata pentru proprietatile sale nutritive, pentru rolul sau antidepresiv si pentru capacitatile sale de a aduce buna dispozitie, ar putea pastra anumite surprize in ceea ce priveste tratamentul pentru par. Daca parul este „stresat“, explica Montalbano, aplicarea ciocolatei are dublul rol de a hrani parul si sufletul.


Cu ajutorul tratamentului, firele de par vor deveni mai rezistente si mai stralucitoare. Angelo Pidala, si el de profesie hair-stylist, propune in schimb adevarate sculpturi de podoaba capilara si coafuri de ciocolata, opere de arta gastronomice in toata regula.


De la par, ciocolata isi face simtita prezenta si in stilul vestimentar. Cu putin timp in urma, a avut loc, la New York, Fashion Chocolate Show, cea mai importanta prezentare de moda dedicata ciocolatei, care are loc cu doua saptamâni inainte de Ziua Recunostintei si in timpul careia delicatesele de ciocolata se unesc cu moda.


Articolele vestimentare create doar din ciocolata au fost atractia prezentarii, cei mai cunoscuti bucatari si cofetari colaborând cu stilistii pentru a crea haine direct pe corpul modelelor.


Iar ciocolata a fost prezenta aproape peste tot: de la haine, la sculpturile expuse cu ocazia evenimentului ce a avut loc la Metropolitan Pavillion & Altman Building.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS