25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCereale la micul dejun - secretul siluetei ideale

Cereale la micul dejun – secretul siluetei ideale

Secretul pentru a ajuta o fetita sa creasca armonios, tinându-si sub control greutatea corporala fara a renunta la alimentele potrivite, consta, din câte se pare, in servirea la micul dejun a unei portii consistente de cereale. Adolescentele care consuma dimineata acest aliment primesc cantitatea de energie necesara pentru corpul lor si reusesc sa mentina un indice al greutatii corporale inferior fetelor de vârsta lor.


Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de cercetatorii de la Maryland Medical Research Institute si publicat de Journal of the American Dietetic Association. Timp de zece ani, nutritionistii au monitorizat peste 2.300 de adolescente, pe care le-au evaluat de la vârsta de noua, zece ani. Fetitele care consumau in mod obisnuit cereale la micul dejun aveau o silueta mai armonioasa decât cele de aceeasi vârsta si primeau o cantitate mai mare de substante benefice pentru sanatate, cum ar fi minerale sau fibre.


In timpul studiului, cercetatorii au tinut sub control regimul alimentar al tinerelor, comparând mai ales diferentele in indicele de masa corporala (parametru folosit pentru a stabili daca o persoana este sau nu supraponderala) si tinând seama de micul dejun consumat in mod obisnuit. Dupa analizarea rezultatelor, a reiesit ca micul dejun pe baza de cereale, indiferent de vârsta, favorizeaza intotdeauna un indice de masa corporala inferior fata de cel al fetelor care nu consuma acest aliment dimineata. In plus, cercetatorii au observat o influenta pozitiva a cerealelor asupra nivelului de substante nutritive fundamentale, cum ar fi calciul si fibrele, reducând in schimb nivelul de grasime si de colesterol. In opinia specialistilor, este posibil ca aceste rezultate sa depinda nu doar de substantele nutritive continute in cereale, ci si de consumul de lapte sau suc de fructe, care de obicei „insotesc“ acest aliment la micul dejun. Faptul ca tinerele primesc o buna cantitate de energie la un mic dejun sanatos si nutritiv reduce si sentimentul de foame intre mese, având drept consecinta consumul mai mic de sandvisuri sau dulciuri in timpul zilei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS