22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSa umplem desaga Mosului!

Sa umplem desaga Mosului!

Craciunul se apropie cu pasi vertiginosi si, indiferent de bugetul de care dispune fiecare, este musai ca Mosul sa lase ceva sub brad.


Câteodata, alegerea cadourilor pentru Craciun se poate transforma intr-un proces extrem de costisitor. Daca nu stiti exact ce vreti sa cumparati riscati sa petreceti ore bune hoinarind prin magazine in cautarea cadoului ideal. O simpla vizita la unul din standurile situate la parterul Mercurului va poate scuti insa de batai de cap. Gasiti aici de la felicitari, obiecte artizanale, pâna la sticle de bautura frumos ambalate sau tablouri realizate din piele.


Palinca veche de zece ani – 120 RON


Pentru ca si locuintele dumneavoastra trebuie sa imbrace straie de sarbatoare in luna decembrie, standul va ofera câteva solutii in aceasta privinta: ornamentele de usa costa 40 RON, iar bibelourile in forma de Mos Craciun, inauntrul carora puteti introduce o lumânare si sa le transformati astfel in felinare, au toate acelasi pret: 12,5 RON. Lumânarile au preturi pentru toate buzunarele, pornind de la 2 RON, pentru cele de sfesnice, si ajungând pâna la 20 RON, pentru cele in forma de Mos Craciun. In schimb, pentru numai 3 RON puteti achizitiona clopotei-figurine care sigur va vor inveseli casa.


Daca nu stiti prea multe despre persoana careia vreti sa-i dati cadou o sticla de bautura, standul din Mercur este cel mai simplu mod de a rezolva problema. Preturile pornesc de la 18 RON si ajung pâna la 120 RON, pentru o sticla de palinca veche de zece ani.


Pentru iubitorii de arta, standul comercializeaza si tablouri confectionate din piele, realizate de o artista din Republica Moldova, cu preturi cuprinse intre 200 si 500 RON. Statuile din alabastru, care imita foarte bine marmura, sunt mult mai ieftine, costând sub 50 RON.


Cadouri cu subinteles


Daca vreti sa va asigurati ca acela/aceea care primeste cadoul se va gândi in fiecare zi la dumneavoastra nu trebuie decât sa-i luati o cana personalizata, cele lucrate manual costa 8 RON, iar celelalte 5,5 RON. (Un tablou cu un text haios sau romantic -15 RON- poate avea acelasi efect). Un album de fotografii din foi de orez – 25 RON – poate fi un mod subtil de a spune: „Vreau sa-l umplem cu amintirile noastre“.


Obiectele artizanale sunt foarte cautate in aceasta perioada in special de românii care-si petrec Sarbatorile peste hotare. Acestia cauta sa achizitioneze cadouri emblematice pentru zona din care provin. Preturile acestora pornesc de la 10 RON si variaza in functie de obiectul dorit, oferta fiind generoasa: stergare, farfurii ornamentale, genti, papusi.


Din spusele vânzatoarelor, multi craioveni prefera sa cumpere cadourile cu doar câteva zile inainte de Seara de Ajun. Este recomandat sa nu lasati cumparaturile importante pe ultima suta de metri pentru ca veti pierde mult mai mult timp, stând la cozi imense. Asa ca, daca vreti sa evitati sa va gaseasca Mosul nepregatiti, nu este nevoie decât sa va inarmati cu rabdare, sa spargeti pusculita cu economiile de peste an si sa luati cu asalt magazinele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS