16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPutini craioveni sunt tentati sa cumpere teren in Poiana Brasov

Putini craioveni sunt tentati sa cumpere teren in Poiana Brasov

Desi specialistii sunt de parere ca investitiile in terenuri la munte sunt profitabile pe termen mediu si lung, foarte putini craioveni se adreseaza agentiilor imobiliare pentru a achizitiona un astfel de teren.


Investitia intr-un teren la munte, intr-o zona apreciata de turisti, poate fi profitabila, in primul rând, din perspectiva construirii unei pensiuni sau a unui hotel. Un alt motiv este insa si posibilitatea cresterii pretului suprafetei respective de teren, care poate atrage dupa sine un profit frumusel.


Nici siguranta oferita de o casa de vacanta personala in care poti sa-ti petreci Sarbatorile sau sa te relaxezi oricând doresti, fara a plati nimic in plus si fara a fi conditionat de eliberarea camerei la o anumita ora, nu este un motiv tocmai lipsit de importanta. Cu toate acestea, nu foarte multi craioveni par a fi tentati sa achizitioneze un teren la munte. „Noi avem destul de putini craioveni care vor sa achizitioneze terenuri la munte. Zonele cele mai cautate sunt Poiana Brasov si Baile Herculane, insa acolo nu prea mai sunt terenuri“, a declarat Laurentiu Gogoseanu, consultant imobiliar la Mehedintu Imobiliare.


Pretul terenului la munte


Poiana Brasov si statiunile din Valea Prahovei (Sinaia, Busteni, Azuga sau Predeal) sunt locatii in care pot sa cumpere mai ales cei care sunt dispusi sa faca investitii substantiale deoarece preturile terenurilor din zonele centrale sau cele cu iesire la drumul principal sunt destul de ridicate. Daca anul trecut, un metru patrat de teren in Poiana Brasov costa cam 130 de euro, anul acesta, pretul depaseste 200 de euro. In Busteni, Prahova, cu greu se gaseste un teren sub 80 de euro metrul patrat. De exemplu, pentru un teren in zona centrala, cu vedere la Masivul Caraiman si Cruce, si utilitati (apa, canalizare, curent electric, gaze, telefonie, internet), doritorii vor plati aproximativ 140 de euro pe metrul patrat. Locuri pentru constructie de case de vacanta sau pensiuni turistice se vând insa, in alte zone, mult mai ieftin. Astfel, la Valenii de Munte, Prahova, metrul patrat de teren este aproximativ zece euro, iar in Costinesti, Constanta, pentru un teren in zona Epavei, cu posibilitate de racordare la apa, canalizare, curent, si din primavara gaze, pretul de plecare este de 35 de euro pe metru patrat.


Casele de vacanta


Nici cumpararea caselor de vacanta gata construite, prin intermediul agentiilor imobiliare, nu-i tocmai pe lista de prioritati a craiovenilor. „Pâna in prezent nu am avut cereri nici pentru teren la munte si nici pentru case de vacanta, cu toate ca am avut oferte bune in acest sens, la Novaci, Lupeni, Baia Mare. La Novaci, de exemplu, am avut o casa al carei pret era de 10.000 de euro, dar nimeni nu a fost interesat“, a declarat Rodica Popescu, de la departamentul vânzari al Agentiei Carmen. Lipsa de interes pentru terenurile din zonele turistice, si implicit pentru casele de vacanta, poate fi aparenta. „E posibil ca doritori sa existe, dar sa mearga la fata locului si sa achizitioneze terenurile direct de la posesorii acestora“, a adaugat Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS