10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinConfort versus „la moda“

Confort versus „la moda“

Incaltamintea a fost conceputa cu doua scopuri precise: protejarea piciorului de temperaturile scazute si prevenirea lovirii. Insa, pentru a putea indeplini aceste criterii, pantofii sau cizmele trebuie sa se potriveasca foarte bine formei picioarelor. Incaltamintea cu un numar mai mic sau mai mare poate crea probleme serioase, ducând chiar la deformarea degetelor.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, stilul modern nu este cel mai important pentru alegerea pantofilor potriviti. In principiu, incaltamintea trebuie aleasa pentru calitatea materialului din care este confectionata, pentru finisaj, confort si design. Bineinteles, nu trebuie uitat criteriul marimii potrivite, acesta fiind cel mai important. Bataturile sau ranile si, in timp, chiar deformarile, pot fi determinate de fortarea piciorului intr-un pantof cu vârful prea ascutit sau cu tocul prea inalt.


Pantofii de ocazie – „vinovati“ pentru deformarea picioarelor


Pantofii de ocazie, in special cei cu tocuri foarte inalte, sunt „vinovati“ de cele mai multe ori pentru deformarea picioarelor. Tocurile inalte modifica centrul de greutate al corpului cu fiecare pas, de pe toata talpa piciorului numai pe baza degetelor. Specialistii in ortopedie estimeaza ca un toc inalt de opt centimetri va crea o presiunea de trei pâna la sase ori mai mare asupra degetelor decât un toc de 2,5 centimetri.


Aceasta presiune conduce, in timp, la formarea monturilor, dureri ale calcâielor sau scurtarea tendonului lui Ahile.


Insa talpa sau degetele nu sunt singurele afectate de tocurile inalte. Durerea poate fi resimtita si in partea superioara a piciorului, pâna la genunchi, solduri sau chiar spate.


Sunt recomandati pantofii sport


In general, se recomanda purtarea pantofilor simpli, cu un design sportiv, creati special pentru a proteja piciorul. Acest gen de incaltaminte este foarte confortabil, având rolul de a impiedica aparitia iritatiilor sau a deformarilor.


Bineinteles, in cazul in care serviciul impune o anume tinuta, se poate opta pentru o incaltaminte mai eleganta, dar nu neaparat cu toc inalt.


Exista multe tipuri de pantofi, ghetute sau cizme foarte confortabile, realizate din materiale de calitate, care se potrivesc oricarei ocazii si nu obosesc piciorul. Tot ceea ce ramâne de facut este alegerea modelului potrivit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS