11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinArmonia japoneza, un loc ideal de meditatie

Armonia japoneza, un loc ideal de meditatie

Un colt in stil japonez este un loc ideal pentru relaxare si meditatie, pentru regasirea armoniei interioare. Decorul unei camere in stil japonez este unul simplu, dar rafinat, auster chiar, insa acest lucru este compensat de atentia acordata detaliilor.


Materialele folosite pentru astfel de incaperi sunt naturale – lemn, bambus, hârtie sau piatra. Piesele de mobilier si obiectele decorative sunt in numar redus, cu forme geometrice diferite si linii abstracte. Cele mai folosite sunt: paravanele, mesele joase, pernele asezate la intâmplare in jurul mesei si lampile de hârtie, un decor ce comunica in permanenta cu natura inconjuratoare, in care nimic nu este explicat, ci doar sugerat. Dintre obiectele de decor folosite intr-un astfel de ambient japonez nu lipsesc suporturile pentru vase confectionate din piatra ponce si bambus, suporturile pentru lumânari sau betisoare parfumate. Nelipsite sunt mesele din lemn masiv in nuante inchise, pe care se gasesc ansamblul japonez pentru mâncare, alcatuit din platouri si boluri de portelan, si ceainicul japonez.


Gradina japoneza


Amenajarea unui spatiu in stil japonez veritabil este, din cel putin doua motive, o provocare careia putini se incumeta sa-i faca fata. Schimbarile vizibile intr-un asemenea loc tin de finisaj si de decor. Sunt elemente care introduc oaspetele intr-un spatiu care pastreaza confortul occidental, dar care se impletesc cu un calm aparte de tip asiatic. O gradina japoneza discreta, simpla, creata in jurul elementelor minerale, nisip si piatra, face tranzitia catre interiorul camerei si te indeamna la un moment de contemplatie. Corpurile de iluminat diafane, aranjamentele ikebana, muzica traditionala ascultata in surdina trimit fara doar si poate cu gândul la indepartatul Orient. „Este un loc al carui spirit inefabil te patrunde. Fiecare detaliu are semnificatia lui si totul se incheaga intr-o armonie perfecta“, a spus colaboratoarea noastra, Ecaterina Bercu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS