10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCivilizatia chineza - sursa de inspiratie pentru Occident

Civilizatia chineza – sursa de inspiratie pentru Occident

China, una dintre cele mai vechi si fascinante civilizatii, a fost intotdeauna o sursa de inspiratie pentru tesatorii, bijutierii si arhitectii Occidentului.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, totul a pornit de la doamnele din inalta societate a tarilor din Occident care, incepând cu secolul al XIX-lea, au cautat din ce in ce mai mult voaluri fine, transparente si matasuri colorate. Materialele aduse din China au fost intotdeauna faimoase pentru echilibrul perfect intre contraste, precum si pentru acuratetea cu care sunt finisate.


In prezent, stilistii din Hong Kong pastreaza viu asa-numitul „suflet dublu“ al celui mai activ oras din lume; in goana dupa modern, ei mentin farmecul si misterul caracteristic vechii traditii. Piesele vestimentare si accesoriile pe care le creeaza celebreaza contopirea tehnologiei occidentale cu rafinamentul culturii milenare a Orientului. Rezultatul este un stil puternic, dinamic si, in acelasi timp, familiar. Micile detalii evidentiaza atât spiritul traditional, cât si tendintele moderne.


Specialistii din lumea modei sustin ca Occidentul zilelor noastre „pare fermecat“ de stilul de viata al Orientului, modalitatile de explorare ale combinatiilor intre cele doua lumi fiind infinite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS