12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Peste aproximativ 15 milioane de ani, Los Angeles va deveni o suburbie a orasului San Francisco.


Cea mai inalta cascada din lume este Angel, in Venezuela, atingând o inaltime de 979 m.


In fiecare an cad pe suprafata terestra in jur de 1.000 de tone de praf cosmic.


Particulele de praf ridicate de vânt in Africa pot ajunge pâna in Statele Unite. La fel si praful din China…


In fiecare secunda, pamântul este lovit de peste 100 de fulgere. Numarul de fulgere ce au loc in atmosfera este insa mult mai mare.


Cea mai joasa temperatura inregistrata vreodata pe glob este de -89 de grade Celsius. Aceasta s-a intâmplat pe 21 iulie 1983, la Vostok in Antarctica.


Cu toate ca in cea mai mare parte a timpului, cea mai mare temperatura de pe glob se inregistreaza in Death Valley in California, recordul il detine regiunea El Azizia din Libia, cu o temperatura de 57,8 grade Celsius. Aceasta temperatu-ra a fost inregistrata pe 13 septembrie 1922.


In urma exploziilor solare sunt expulzate in spatiu particule puternic incarcate energetic. Când acestea intersecteaza orbita Pamântului si interactioneaza cu gazele atmosferice se formeaza aurorele Boreale sau Australe.


Orbita de 248 de ani a planetei Pluto se intersecteaza cu cea a planetei Neptun si, din 1979 pâna in 1999, Pluto a fost a opta planeta de la soare.


Majoritatea planetelor din sistemul nostru solar au axa de rotatie aproape perpendiculara pe planul orbitelor. Uranus insa are axa de rotatie aproape paralel cu aceasta.


Pluto este mai mic in diametru decât câtiva dintre satelitii din sistemul nostru solar.


De fapt, cancerul este un termen colectiv pentru mai mult de o suta de diferite boli caracterizate de cresterea celulara invaziva si necontrolata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS