17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Haine inteligente

Colanti hidratanti, materiale care tin de cald, sosete impotriva basicilor sunt doar câteva dintre hainele utile si inteligente.


In cautarea inovarii, sectorul imbracamintei a dezvoltat in ultimii ani materiale si fibre cu proprietati terapeutice. Hainele depasesc astfel functia lor primara, devenind parte integranta din bunastarea noastra. Moda high-tech nu ocoleste nici un sector si mai ales pe cel al lenjeriei. Fabricantul de ciorapi Dim a lansat o gama de colanti cosmetici. Sub efectul uzarii (frecare in timpul purtarii, spalare), ciorapii vor raspândi un produs hidratant continut in microcapsule risipite in fibra produsului. Este departe de a fi un simplu gadget. Conform procedeului de micro-incapsulare, ciorapii vor elibera produsul pe toata durata zilei. Ei pot fi spalati pâna la cinci ori fara ca proprietatile lor sa fie alterate. Insa atentie, colantii nu inlocuiesc o hidratare traditionala a corpului, ci o completeaza.Un alt exemplu, geaca Radio Active Quicksilver, constituita din doua structuri independente separate printr-un strat de aer, asigura, oricare ar fi conditiile meteorologice sau efortul depus, o temperatura constanta intre 20 si 22 de grade Celsius.


Societatea Rywan propune sosete confortabile pentru schiori, fara cusaturi si ultra usoare (58 de grame fata de 95 pentru o soseta de schi traditionala). Fibra folosita, Tactel®, este foarte usoara, mai fina decât un fir de par. In plus, este o soseta impotriva basicilor, care va face schiatul o placere.


Fularul antipoluare sau costumul de baie antipoluare sunt unse cu un strat subtire de carbon activ, care actioneaza ca un ecran filtrant si ne protejeaza fata sau parul de poluare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS