24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOltenii aleg agroturismul pentru week-end

Oltenii aleg agroturismul pentru week-end

Oltenii nu se arata deloc „nepretentiosi“ când vine vorba de distractia de week-end. Mai mult, chiar nu fac rabat de la cheltuieli pentru o „evadare“ din aerul incarcat al Baniei. Mihaela Enache, de la agentia de turism Mapamond, spune ca singurul impediment al unui sfârsit de saptamâna cât mai placut este timpul scurt pe care oamenii il au la dispozitie pentru a iesi din cotidian. De aceea, cererile de locuri de cazare sunt, mai ales, pentru destinatii din apropiere, in special din zona Olteniei, dar si pentru statiuni de pe Valea Prahovei sau Valea Oltului.


Statiunile precum Herculane, Olanesti sau Govora, cautate in special de cei care vor odihna si tratament, dar nu numai, nu si-au pierdut inca farmecul.


In plus, sunt la mare cautare si pensiunile agroturistice (de exemplu, de aproape un an, la Perisoru, localitate aflata la 35 de kilometri de Craiova, exista o pensiune turistica care pune la dispozitie opt locuri de cazare, in conditii de patru margarete), in zone de preferinta din imediata apropiere a orasului. Bran-Moeciu si pensiunile de pe Valea Oltului sunt optiunile pentru week-end ale oltenilor care se hotarasc in ultimul moment sa plece din oras, pentru ca sunt singurele destinatii unde mai au o sansa sa gaseasca locuri libere. „Vilele si pensiunile de patru stele, respectiv patru margarete, sunt primele care ramân fara locuri.


In România nu exista deocamdata oferta suficienta pentru cererea de patru stele“, a spus Mihaela Enache.


In ceea ce priveste preturile, paleta este larga: incepând cu 300.000 de lei pe noapte, de persoana, pensiunile agroturistice pun la dispozitie servicii de trei margarete, iar pretul creste pe masura ce conditiile oferite sunt mai „pretioase“.


La vilele de doua stele, pretul este tot in jur de 300.000 de lei, dar un turist mai pretentios poate sa aleaga sa isi petreaca sfârsitul de saptamâna intr-un hotel de patru stele din Sinaia sau din Poiana Brasov, pentru aceasta escapada fiind nevoit sa se „scuture“ de 1.500.000 – 2.500.000 de lei de persoana, pentru cazare, pe noapte.


Cei care pleaca de obicei in week-end sunt, in special, grupurile de tineri craioveni sau familiile de pâna in 40 de ani.


Alta categorie de oameni, mult mai larga, prefera sa plece din oras pentru mai mult timp, eventual in concediu, caz in care apeleaza si la destinatii mai indepartate, din tara (nordul Moldovei) sau din strainatate (Dubai este o locatie din ce in ce mai „apreciata“ de craioveni).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS