12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinLamâia si otetul - noile afrodisiace

Lamâia si otetul – noile afrodisiace

Sampania si mâncarurile complicate pierd din ce in ce mai mult teren in meniul pentru o cina romantica.


Noile retete de „seductie“ sunt simple, rapide si gustoase. Cei mai mari bucatari din lume vorbesc despre un declin al delicateselor „pretioase“, cum ar fi caviarul, scoicile, stridiile si chiar a sampaniei, afirmând ca adevaratele ingrediente afrodisiace sunt lamâia si otetul.


Mari bucatari apartinând celor mai cunoscute academii internationale de inalta gastronomie au alcatuit un meniu aflat sub semnul seductiei pentru racoroasele nopti de iarna. La mare moda sunt pestele, legumele si, bineinteles, un pic de lamâie sau de otet, pentru o cina care poate fi pregatita in doar 30 de minute, de la aperitiv la desert.


„Meniul ideal de seductie consta intr-un aperitiv pe baza de raci si sparanghel in sos rosu. Mai putin de 20 de minute pentru o specialitate de mare efect. Este suficient sa fierbeti racii si sparanghelul, iar apoi sa ii asezati in farfurie in forma de stea“, a spus bucatarul italian Luciano Carrara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS