11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Activități preventive pe tema victimizării minorilor

Vâlcea: Activități preventive pe tema victimizării minorilor

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară împreună cu jandarmii vâlceni și lucrători ai Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea, au desfășurat în municipiul Râmnicu Vâlcea  activități preventiv – informative pe tema prevenirii victimizării minorilor.

În cadrul acestor activități au fost distribuite materiale informative unui număr de aproximativ 300 de persoane, adulți și copii.

Campania se adresează:

  • părinților,
  • copiilor,
  • adolescenților,
  • tinerilor.

Campania are ca scop creșterea gradului de siguranță a minorilor prin informarea părinților asupra comportamentelor de risc și situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși copiii acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Au fost organizate sesiuni de informare pe tema prevenirii victimizării minorilor, prezentate măsurile de autoprotecție care trebuie adoptate pentru a nu ajunge în postura de victimă, când se află în colectivități, dar mai ales pe drumul spre casă.

Siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevenim delicvenţa juvenilă şi să combatem orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

Recomandări

Pentru a vă ţine copilul cât mai departe de un comportament deviant, poliţia vă recomandă:

• Comunicaţi cu copilul dumneavoastră! Acesta trebuie înţeles, iar personalitatea lui respectată;

•   Fiţi fermi cu copilul, dar nu agresivi! Violenţa nu rezolvă problemele ci, mai degrabă, le amplifică;

•  Alegeţi comunicarea: lipsa dialogului creează bariere greu de trecut în relaţia copil-părinţi;

•  Când situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de tineret), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor.

Citește și: Trei răniți după coliziunea a două autoturisme în Severin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS