5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncediu puternic la Orleşti. Pompierii s-au luptat trei ore cu flăcările

Incediu puternic la Orleşti. Pompierii s-au luptat trei ore cu flăcările

Un incediu puternic a izbucnit, azi-noapte, în satul Scaioşi, din comuna vâlceană Orelşti. Acoperişul unei locuinţe a luat foc, iar pompierii s-au luptat aproape trei ore cu flăcările. Patru cetăţeni au avut nevoie de prim ajutor, după ce au suferit atacuri de panică.

La ora 23.43, a fost anunţat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Vâlcea, izbucnirea unui incendiu la o locuinţă în localitatea Orleşti, sat Scaioşi, ca urmare a unui scurt circuit, se arată în comunicatul ISU Vâlcea.

A fost alertat Detaşamentul de Pompieri Drăgăşani care s-a deplasat la locul intervenţiei cu două echipaje de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor.

„La sosirea la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei (de tip parter şi mansardă construită din lemn) cu posibilităţi de propagare la locuinţa învecinată – arderea fiind generalizată la partea superioară a construcţiei”, au precizat pompierii.

Astfel, au fost solicitate în sprijin încă două echipaje de stingere, ca urmare a complexităţii intervenţiei. Şi anume suprafaţa mare incendiată (apoximativ 126 mp), cantitatea mare de material combustibil existent şi posibilitatea de propagare la vecinătăţi.

Desfăşurare mare de forţe pentru stingerea incendiului

La locul intervenţiei au fost concentrate un număr de patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă de prim ajutor, o autospecială de comandă, un ofiţer şi 21 de subofiţeri, a mai anunţat ISU Vâlcea.

În urma incendiului a ars structua din lemn a acoperişului cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 126 mp, cantitatea de aproximativ un metru cub scândură din brad depozitată în podul locuinţei şi s-a degradat învetitoarea din tablă şi tocăria exterioară a locunţei.

„Echipajul de prim ajutor a acordat îngrijiri medicale la patru cetăţeni care au suferit atacuri de panic, dar care au refuzat transportul la spital”, mai spun pompierii.

Cauza probabilă a producerii incendiului ar fi un scurt circuit electric, ca urmare a unui cablu electric defect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS