Poliţişti din cadrul Secției nr. 3 Rurală Sutești, Posturilor Livezi si Zătreni, au depistat în trafic 3 persoane care transportau material lemnos și cărbune, fără respectarea prevederilor legale.
Pe Drumul Județean 677, pe raza localităţii Crețeni, polițiștii au oprit în trafic un tractor condus de o femeie, din comuna Glăvile, care transporta material lemnos, diferite esențe.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că șoferița în cauză, transporta 1.80 metri cubi de material lemnos – lemn de foc, fără să dețină documente legale de proveniență ori transport.
În aceeași zi, a fost depistat un bărbat, de 44 de ani, în timp ce tranporta, cu un tractor, pe drumul comunal din satul Dealul Văleni – punctul Dealu Mare, localitatea Zătreni, 4.2 metri cubi de material lemnos, specia gorun, fără să dețină documente legale de proveniență ori transport.
Poliţiştii au aplicat sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat materialul lemnos transportat ilegal.

De asemenea, pe raza comunei Livezi, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din comuna Laloșu, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 300 kg cărbune lignit, fără să dețină documente de proveniență ori aviz de însoțire a mărfii.
S-a dispus confiscarea cantității de cărbune și sancționarea contravențională a bărbatului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.