12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Gospodărie în flăcări în comuna Tomșani

Vâlcea: Gospodărie în flăcări în comuna Tomșani

Un puternic incendiu a izbucnit aseară într-o gospodărie din satul Bogdăneşti, comuna Tomşani, două persoane fiind grav rănite. Proprietarul, în vârstă de 75 de ani, a suferit arsuri de gradul II la nivelul membrelor superioare, iar un bărbat de 43 de ani a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței. Ambele victime au fost preluate de ambulanțe SAJ și transportate la Spitalul Horezu. Potrivit pompierilor vâlceni, au ars două locuințe construite din lemn (bărne) acoperite cu tablă, prima în suprafață de 40 mp afectată în proporție de 50% și a doua în suprafață de 30 mp afectată în proporție de 40%. Au mai ars trei anexe gospodărești: o bucătărie de vară în suprafată de 12 mp, afectată în proporție de 90% și un depozit de furaje ( fânar) în suprafață de 8 mp afectat în proporție de 90%, iar un depozit de furaje în suprafață de de aproximativ 50 mp, ca urmare a propagării incendiului la vecinătăți, a fost afectat la nivelul structurii din lemn a acoperișului pe o suparafață de 40%, precum și plantele furajere depozitate în acesta (aproximativ 4 tone), aceasta din urmă fiind proprietatea unui alt localnic.
În incendiu au murit trei păsări și un purcel moarte, și au fost salvate 4 animale de talie mare (3 bovine cu un vițel) și mai multe pasări .
Cauza probabiilă de incendiu flacăra și împrejurarea determinantă a inițierii incendiului : focul deschis în spații închise (se presupune folosirea unei forje pentru manufacturare).
Ca urmare a drumului accidentat o autospeciala A9000 aparținând G.I. Govora s-a defectat ( defecțiuni tehnice la motor) motiv pentru care nu și-a mai putut continua misiunea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS